Στον αέρα το ντιμπέιτ: Ποια ημερομηνία προτείνει η ΝΔ και γιατί διαφωνούν τα άλλα κόμματα

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς το ντιμπέιτ βρίσκεται στον αέρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε πως θα παρίσταται στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Δευτέρα 1 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νάσος Ηλιόπουλος επικοινώνησε με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να βρεθεί κάποια άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας. Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως αντιπρότεινε άλλες ημερομηνίες προκειμένου να διεξαχθεί το ντιμπέιτ. 

Ποια ημερομηνία αντιπροτείνει η ΝΔ για το ντιμπέιτ

Πηγές της ΝΔ σχετικά με το ντιμπέιτ αναφέρουν τα εξής: «Το πρωί επικοινώνησε με τη ΝΔ ο κ. Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος δήλωσε την αδυναμία τού κ. Αλ. Τσίπρα να μετάσχει στο ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στις 30 Ιουνίου και πρότεινε ως εναλλακτικές ημερομηνίες διεξαγωγής του είτε την 2η Ιουλίου, είτε την 27η Ιουνίου. Από την Πειραιώς μάλιστα στηλιτεύουν τις δηλώσεις Τσίπρα πως το ντιμπέιτ εξελίσσεται σε ένα μπαράζ παράλληλων μονολόγων, τονίζοντας πως από την πλευρά τους κάνουν ό, τι είναι εφικτό προκειμένου να διεξαχθεί, παρά το γεγονός πως η διαφαινόμενη αναβολή του, κάθε άλλο παρά με δική τους υπαιτιότητα γίνεται.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να δέχεται τις ημερομηνίες που αντιπρότεινε η Νέα Δημοκρατία και μάλιστα καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες
 
«Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία», αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν.
 
«Η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο.
 
Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ