Δημοτικές εκλογές, Θεσσαλονίκη. Μεγάλη αντεπίθεση του Ορφανού

Δημοτικές εκλογές, Θεσσαλονίκη. Μεγάλη αντεπίθεση του Ορφανού

Μπροστά πέρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη μάχη για τη β’ θέση. Στην ενσωμάτωση του 27,2% σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών ο Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνει 14,2% και προηγείται για αρκετές ψήφους από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα ο οποίος πέρασε τρίτος ενώ η διαφορά δείχνει να διευρύνεται υπέρ του πρώτου όσο περνά η ώρα. 

Ακολουθεί τέταρτη η Κατερίνα Νοτοπούλου μεγαλώνοντας την απόσταση της από την δεύτερη θέση. Πρώτος παραμένει ο Νίκος Ταχιάος με ποσοστό 22,3%.  Στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Ορφανού καταφθάνει συνεχώς κόσμος ενώ μόλις ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο αναμένεται να κάνει δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ εν μέσω χειροκροτημάτων έφτασε στο εκλογικό του κέντρο ο Νίκος Ταχιάος νωρίτερα. Υποψήφιοι σύμβουλοι του και συνεργάτες του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.  Μιλώντας ο κ. Ταχιάος έχοντας στο πλευρό του, τη σύζυγό του, είπε πως «το αουτσάιντερ ήταν ο Νίκος Ταχιάος και είναι ο νικητής της αποψινής βραδιάς και χάρη στη δική σας βοήθεια θα είναι ο δήμαρχος».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ταχιάος έκανε λόγο για ενότητα και συσπείρωση και ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει συναλλαγές. «Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι δεύτερος. Θα κοιμηθώ ήσυχος απόψε», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα