Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι δημοφιλέστεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Δημοσκόπηση: Η διαφορά  ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και οι δημοφιλέστεροι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάσθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Και αυτή τη δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την παγιωμένη διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του κυβερνώντος κόμματος, στις ευρωεκλογές της Κυριακής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, λαμβάνουν:
ΝΔ: 30,3
ΣΥΡΙΖΑ: 23,1
ΚΙΝΑΛ: 5,6
ΧΑ: 5
ΚΚΕ: 4,8

Με αναγωγή επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν ( κατώτερο και ανώτερο όριο)

ΝΔ: 29,6 – 34,4

ΣΥΡΙΖΑ: 21,8 – 26,2

ΚΙΝΑΛ: 5,5 – 8,1

ΧΑ: 4,6 – 7

ΚΚΕ: 4,6 – 7

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας 27%, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Το 32% απαντά «κανένας από τους δύο».

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 33%, η Φώφη Γεννηματά με 33% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 31%.

Ποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές προηγούνται στις Ευρωεκλογές

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα έχουν μείνει για τις Ευρωεκλογές διεξάγονται την Κυριακή, με τους υποψηφίους να δίνουν… ότι μπορούν προκειμένου να επιλεχθούν από τους πολίτες.

Ποιοι όμως προηγούνται στην μάχη του «σταυρού» και ετοιμάζουν βαλίτσες για την Ευρωβουλή; Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha καταγράφει το ποιοι υποψήφιοι προηγούνται στην «μάχη» για την Ευρωβουλή.

ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νυν ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης (9%), ακολουθεί ο Κώστας Αρβανίτης (5%), ενώ στην τρίτη θέση… ισοβαθμούν οι Στέλιος Κούλογλου, ΑΛέξης Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά με 4%. Απο… κοντά και ο Πέτρος Κόκκαλης με 3%.

 

ΝΔ

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα ο Στέλίος Κυμπουρόπουλος (19%) ενώ ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (12%). Την τετράδα συμπληρώνει η Μαρία Σπυράκη (8%) και η Ελίζα Βόζενμπεργκ (7%).

ΚΙΝΑΛ

Αδιαμφισβήτητο φαβορί φαίνεται να είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Κίνημα Αλλαγής (30%) ενώ ακολουθεί η Εύα Καϊλή (26%). Ακολουθεί ο Γιώργος Καμίνης (22%) και ο Νίκος Παπανδρέου (18%).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα