Κουτσούμπας: Οι 500.000 νέοι ψηφοφόροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Κουτσούμπας: Οι 500.000 νέοι ψηφοφόροι μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος, πρότεινε από την Λάρισα ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τομεακές οργανώσεις Λάρισας και Υπαίθρου του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε χαρακτηριστικά, ότι «σε όλες τις κάλπες, στόχος είναι τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να ισχυροποιηθούν», ενώ τόνισε την ανάγκη «να αποδυναμωθούν τα κόμματα του μεγάλου κεφαλαίου της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στη ΝΔ, λέγοντας ότι τα κόμματα αυτά «στήνουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, για να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα κρίσιμα ζητήματα για τη ζωή του λαού».

Τόνισε επίσης, ότι «η σημαία που κρατούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, ανεξάρτητα αν ο ένας την κρατά με το αριστερό και ο άλλος με το δεξί, γράφει: Κέρδη για τους λίγους, για το κεφάλαιο, ζωή χωρίς δικαιώματα για τους πολλούς την εργατική τάξη, τους αγρότες, το λαό».

Στην ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την στάση του απέναντι στην Ε.Ε λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας δεν είναι αφελής, ούτε του λείπουν τα μαθήματα Ιστορίας».

«Η ΕΕ, είναι ένωση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους ενάντια στους λαούς της Ευρώπης, και όχι μόνο. Κι αυτό αποδεικνύεται κάθε μέρα. Τα μνημόνια διαρκείας, η εμπλοκή και διεξαγωγή ιμπεριαλιστικών πολέμων, ήταν και είναι η ταυτότητα της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους και τις νέες να ψηφίσουν με στόχο να κερδίσουν έδαφος οι ιδρυτικές αξίες της ΕΕ, έχει στόχο να παρουσιάσει την ΕΕ σαν κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, «αλλά και να στεγνώσει εντελώς την οργή και τον θυμό που προκαλεί η πολιτική της ΕΕ, από το ταξικό πολιτικό κριτήριο».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουτσούμπας στο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρας, υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πανηγυρίζει για τη μείωση της ανεργίας, αλλά αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μία θέση δουλειάς πλέον έχει σπάσει σε 2-3, έχουν γίνει παρελθόν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και η ανεργία στους νέους είναι 40%».

Μιλώντας για τα προβλήματα των αγροτών, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) είναι το μοντέλο που επέβαλε περιορισμούς στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, με τις ποσοστώσεις, τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και τις χωματερές. Επίσης είπε ότι η ΚΑΠ διέλυσε πολλές δυναμικές καλλιέργειες, που μπορούσαν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση αναγκών του λαού.

Απευθυνόμενος στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου, ο κ. Κουτσούμπας είπε πως πρέπει να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν, ενώ σημείωσε ότι «το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στάθηκε μαχητικά στο πλευρό της αγροτιάς».

«Η κυβέρνηση απάντησε με την πρωτοφανή δικαστική δίωξη σε βάρος πρωτοπόρων αγροτοσυνδικαλιστών στη Θεσσαλία, με το ξεκίνημα των μπλόκων» είπε ο γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και συμπλήρωσε : «Αρνήθηκε να διαθέσει από τον κρατικό Προϋπολογισμό έστω και ένα ευρώ, για μια μικρή έστω μείωση του κόστους παραγωγής στους βιοπαλαιστές αγρότες, ενώ μοιράζει δισεκατομμύρια σε εφοπλιστές και βιομηχάνους για φοροαπαλλαγές, κίνητρα κλπ, αλλά και για επιδότηση των καυσίμων τους». Οι αγώνες των αγροτών όμως, «αποκάλυψαν ακόμη, τη δημαγωγική, ψηφοθηρική αντιπολίτευση της ΝΔ που εναντιώθηκε στη μορφή πάλης των μπλόκων, που δεν είπε λέξη για τις δικαστικές διώξεις και δεν παίρνει θέση για τα αιτήματα επιβίωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων».

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην νέα γενιά, κάλεσε την νεολαία να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ στις εκλογές, «για να δυναμώσει η προοπτική και η πραγματική ελπίδα, που βρίσκεται στη σύγκρουση με την ΕΕ και το σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας».

«Οι 500.000 νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά στις ερχόμενες εκλογές μπορούν να μην επιλέξουν μία από τα ίδια. Μπορούν να κάνουν την διαφορά με δυνατό ΚΚΕ, στους δήμους και τις Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, στην Βουλή, στους φοιτητικούς συλλόγους» είπε ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι στην συγκέντρωση, χαιρετισμό απηύθυναν, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος. Τσιαπλές και ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Πέτρος Κρίκης, με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Παραβρέθηκαν επίσης, ο Κώστας Αβραμόπουλος μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και οι βουλευτές Λάρισας και Μαγνησίας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης και Κώστας Στεργίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα