Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ο Ρουβάς και ο Αυτιάς; Τα υπόλοιπα ονόματα

Οι ανακοινώσεις για τις οκτώ θέσεις του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατιας, που απομένουν να καλυφθούν, δεν αναμένεται να γίνουν μέχρι το Πάσχα, σύμφωνα με πληροφορίες. Ωστόσο στο παρασκήνιο οι ζυμώσεις για την αναζήτηση νέων ονομάτων συνεχίζονται.

Όμως μεταξύ των υποψηφίων με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές δε θα συγκαταλέγεται ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς, καθώς τα σχετικά σενάρια διέψευσαν γαλάζιες πηγές. Την ίδια στιγμή πάντως το ενδεχόμενο να είναι τελικά υποψήφιος ο παρουσιαστής του Σκάι Γιώργος Αυτιάς -καίτοι το είχε διαψεύσει στο briefing η Μαρία Σπυράκη, ταυτόχρονα με το άδειασμα στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο- φέρεται να έχει επανέλθει στο τραπέζι των συζητήσεων, χωρίς όμως να έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το Μοσχάτο ειχαν αρχικώς θέσει όρο στο δημοσιογράφο να σταματήσει άμεσα στην τηλεοπτική του εκπομπή προκειμένου να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές, κάτι που είχε αρνηθεί, ενώ φέρεται στη συνέχεια να του έγινε πρόταση για τις εθνικές εκλογές.

Την υποψηφιότητα του κ.Αυτιά με τη ΝΔ στηριζει ενθερμα σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βεβαίως εμφανίζεται συχνά στην τηλεοπτική εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου.

Το ενδεχόμενο αυτό όμως έχει προκαλέσει και αντιδράσεις από μετριοπαθή στελέχη, τα οποία υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται να θέτει η ΝΔ ως στόχο την ήττα του λαϊκισμού στις ευρωεκλογές και ταυτόχρονα να συμπεριλαμβάνει στο ευρωψηφοδέλτιο ένα δημοσιογράφο που έχει κατηγορηθεί ως εκφραστής λαϊκισμού, όπως λένε.

Εν τω μεταξύ αντιδράσεις έμπειρων γαλάζιων στελεχών προκάλεσαν και οι χθεσινές δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη στον News 24/7 στους 88,6 ότι ο πήχυς της ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι το 26% και οι 3,5 μονάδες διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς δε κυκλοφόρησαν σενάρια περί διαφωνίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Αυτιά, από την πλευρά του πρώην προέδρου της ΝΔ διευκρίνιζαν ότι ο κ.Μειμαράκης όπως κατ επανάληψη έχει δηλώσει θεωρεί ότι το ευρωψηφοδέλτιο είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του προέδρου, στην οποία ουδείς μπορεί να παρέμβει, καθώς και ότι ο ίδιος ενημερώνεται από τα ΜΜΕ και δεν έχει κάποια άλλη πληροφόρηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ