Πολιτική κόντρα για την εγκληματικότητα έφεραν οι μολότοφ του Σαββατοκύριακου

Πολιτική κόντρα για την εγκληματικότητα έφεραν οι μολότοφ του Σαββατοκύριακου

Ψηλά στην πολιτική ατζέντα σήκωσε η Νέα Δημοκρατία το μπαράζ επιθέσεων σε βάρος αστυνομιών δυνάμεων το βράδυ του Σαββάτου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τα επεισόδια μεταξύ οπαδών σε Παπαστράτειο, Νίκαια και Αιγάλεω

Τα θέματα που άπτονται της ασφάλειας του πολίτη ήρθαν και πάλι στο προσκήνιο προκαλώντας εκ νέου αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε αιφνιδιαστικά το ΑΤ Ακροπόλεως το οποίο δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με μολότοφ πριν από λίγα 24ωρα και επανέλαβε ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Μάλιστα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την επίσκεψή άνοιξε ένα ακόμη θέμα που αφορά την καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες με την ηγεσία της ΕΛΑΣ να απαντά και να κάνει λόγο για γραφειοκρατία στις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και τονίζοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Απαντώντας η Όλγα Γεροβασίλη απέδωσε την ευθύνη για την υποστελέχωση της ΕΛΑΣ στον πρόεδρο της ΝΔ ενώ σε fake news απέδωσε τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα η Κατερίνα Παπακώστα.

Από την πλευρά της καταγγελτική είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία προειδοποιεί πως «θα θρηνήσουμε θύματα» ενώ στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ» και σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ.  Για τις ελλείψεις στην αστυνομία μίλησε ο Πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλης Ντούμας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

«Η αστυνομία είναι υπό διάλυση. Ένας οργανισμός για να λειτουργήσει θέλει προσωπικό», σημείωσε ο κ. Ντούμας και υπογράμμισε ότι η διάλυση της ομάδας Δέλτα είναι η πρώτη απόδειξη , καθώς αυτή η ομάδα ήταν εξειδικευμένη για να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βίας με τους κουκουλοφόρους. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ έκανε παρέμβαση στο δελτίο, σημειώνοντας ότι είναι άδικο για το έργο των αστυνομικών να ακούγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί και να ισοπεδώνεται το έργο τους.

Μητσοτάκης: Καμία απολύτως ανοχή στη βία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε από αστυνομικούς του ΑΤ Ακροπόλεως που ήταν παρόντες στο συμβάν του Σαββάτου για όσα συνέβησαν. Εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε πρωτοφανή φαινόμενα βίας. Φαινόμενα βίας τα οποία θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους τη ζωή όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι για τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή στη βία. Είτε χαμηλής έντασης, είτε υψηλής έντασης, η βία πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θα στηρίξουμε την Ελληνική Αστυνομία και θα της παρέχουμε απόλυτη πολιτική κάλυψη για να μπορεί να κάνει τη δουλειά της σωστά, έτσι ώστε οι Έλληνες πολίτες  να αισθάνονται ασφαλείς στις γειτονιές τους και οι Έλληνες αστυνομικοί να αισθάνονται ότι η Πολιτεία μεριμνά για αυτούς οι οποίοι είναι από το Σύνταγμα επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Θα ήθελα να πω όμως και κάτι ακόμα για τις συνθήκες που αντίκρισα σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης: Δεν γνώριζα ότι δυστυχώς εδώ και δύο μήνες έχουν λήξει οι συμβάσεις καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα. Και αντίκρισα μια εικόνα θλιβερή και τριτοκοσμική, ως προς τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο αστυνομικό τμήμα.  Και φαντάζομαι ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα αστυνομικά τμήματα. Ελπίζω και εύχομαι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου και η ηγεσία της Αστυνομίας να μεριμνήσουν άμεσα ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα. Διότι αυτή η εικόνα δεν ταιριάζει στη Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Γεροβασίλη: Το ΑΤ Ακροπόλεως έκλεισε επί των ημερών της υπουργίας Μητσοτάκη

Αφορμή για επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Όλγα Γεροβασίλη, αποτέλεσε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιώργου- Δημητρίου Καρράς για την εγκληματικότητα στην Δυτική Αττική.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αφού πρώτα ανέφερε ότι τα ζητήματα ασφάλειας έρχονται και παρέρχονται είτε δικαιολογημένα είτε για λόγους μικροκομματικούς,  απέδωσε την ευθύνη για την υποστελέχωση της ΕΛΑΣ στον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ ισχυρίστηκε ότι η εικόνα στην Νομική Σχολή, στην ΑΣΟΕΕ, στο Φιλοππάπου και στο Πεδίο του Άρεως έχει αλλάξει χάριν στο σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η κυρία Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε, διαμήνυσε στους συμβούλους του ότι οι επισκέψεις αυτές θα τον καταστρέψουν καθώς όπως υποστήριξε ξέχασαν να του θυμίσουν ότι το ΑΤ Ακροπόλεως έκλεισε επί των ημερών της υπουργίας του.

Κατηγόρησε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ήταν αυτός που κατήργησε την Δημοτική Αστυνομία, αλλά και ότι ευθύνεται για την υποστελέχωση της ΕΛΑΣ διότι κατήργησε 6.000 θέσεις.

Η υπουργός ανέφερε ότι για την ΝΔ η βία είτε υψηλής έντασης, είτε χαμηλής είναι η ίδια και με το επιχείρημα αυτό εξέφρασε την άποψη ότι τώρα καταλαβαίνει γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε τον Γεωργιάδη που ήταν σύμβουλος του και καταδικάστηκε για παιδεραστία, διότι «χαμηλή και υψηλή βία είναι το ίδιο». Παράλληλα κατηγόρησε τα ΜΜΕ για μονομέρεια σε ότι αφορά την προβολή των θεμάτων ασφάλειας καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τίποτα για την εξάρθρωση της συμμορίας που δρούσε από κατάληψη στα Εξάρχεια

Επανέλαβε εξάλλου ότι είναι αστείο το επιχείρημα ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα έχει κάνει πλακάκια με τους κακοποιούς. Αντέτεινε ότι όπως με τη βία των μνημονίων έτσι και με τα ζητήματα αυτά προσπαθούν να βάλουν το φόβο στις ζωές των ανθρώπων.  «Αυτό επιδιώκουν αλλά εμείς δεν θα το επιστρέψουμε δεν θα υποκύψουμε» κατέληξε.

Σε ότι αφορά τέλος την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι έχει διαμορφωθεί μια άλλη εικόνα στην Νομική Σχολή, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πεδίο του Άρεως, στο Φιλοπάππου λόγω της υλοποίησης του σχεδίου Περσέας.

Τόσκας: ΝΔ και ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ σπέρνουν τον τρόμο στους πολίτες

«Πολιτικά κίνητρα» βλέπει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σχετικά με τις κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης για αύξηση της εγκληματικότητας, όπως ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη. 

«Έχω στη διάθεσή μου τα στοιχεία. Οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι μειωμένες», σημείωσε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Είναι κακό αυτό που κάνει η ΝΔ και ένα μέρος του ΠΑΣΟΚ να σπείρουν τον τρόμο στους πολίτες. Οι επιτυχίες της κυβέρνησης δεν επικαλύπτονται από τέτοιου είδους προπαγάνδα». Σχετικά με το μέγεθος του προβλήματος, ο κ. Τόσκας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν προβλήματα και πως γίνεται προσπάθεια να λυθούν.

Σε fake news απέδωσε τα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο η Κατερίνα Παπακώστα.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής της συνέλευσης του ΝΑΤΟ σε αίθουσα της Βουλής και παρουσίασε ενώπιον των συνάδελφων της το νέο δόγμα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που επεξεργάζεται το υπουργείο.

Η κ. Παπακώστα αποκάλυψε ότι «η σύγχρονη φιλοσοφία αστυνόμευσης την οποία δουλεύουμε βασίζεται στην έγκαιρη διάγνωση και στην πρόληψη και όχι στην καταστολή που δεν βοηθά τα νέα δεδομένα». Αναφερόμενη στα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο μίλησε «για μπαράζ δημοσιευμάτων τα οποία παρουσίασαν ότι χάθηκε ο κόσμος στην Ελλάδα στα ζητήματα ασφάλειας».

«Δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα», ισχυρίστηκε. «Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν ζητάμε ασυλία για να μην μας ελέγξει ο Τύπος» υπογράμμισε εξηγώντας ωστόσο ότι «τα θέματα ασφάλειας δεν πρέπει να είναι ο σάκος του μποξ στο στόμα της αντιπολίτευσης».

Αστυνομικοί: Θα θρηνήσουμε θύματα

Καταγγελτική η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, προειδοποιεί πως «θα θρηνήσουμε θύματα» στον απόηχο της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους με τίτλο «Που να’ ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται σε ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ», σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ και Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα