Δημοσκοπήσεις: Σαρώνει ο Μπακογιάννης στην Αθήνα. Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές τον Μαϊο;

Δημοσκοπήσεις: Σαρώνει ο Μπακογιάννης στην Αθήνα. Η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Εκλογές τον Μαϊο;

Πυρετώδεις φαίνεται πως είναι οι διαβουλεύσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μαξίμου για τον ορισμό της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών. Οι δύο επιλογές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι είτε να εξαντλήσει την τετραετία είτε να πάει σε πολλαπλές κάλπες τον Μάιο.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αναφέρουν πως κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνουν τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ταυτόχρονα µε τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Ωστόσο, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να προκρίνει το σενάριο της εξάντλησης της τετραετίας, διαχωρίζοντας τις εθνικές εκλογές από τις κάλπες για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, αναλυτές και ερευνητές της κοινής γνώμης, στους οποίους «εμπιστεύεται» το Μέγαρο Μαξίµου από τη διενέργεια μυστικών δηµοσκοπήσεων έως την επιστηµονική ανάγνωση και τεκµηρίωση των κοινωνικών τάσεων, σε εµπιστευτικές συζητήσεις που είχαν µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες, του παρουσίασαν μια απασιόδοξη εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υιοθετήσει το σχέδιο των τριπλών εκλογών την άνοιξη.

«Κράτα μια καλύτερη ήττα για το τέλος της τετραετίας, παρά μια συνολική συντριβή την άνοιξη», φέρεται να είναι το μήνυμα που εισέπραξε.

Τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων φέρεται να δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ, και μάλιστα διψήφιας διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερα αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εκτιμάται πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα οριστικοποιήσει τις τελικές του αποφάσεις εντός του Μαρτίου, όταν θα έχει στα χέρια του ολοκληρωμένη εικόνα της εκλογικής απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο της κοινωνικής βάσης με 2-3 νέες δημοσκοπήσεις.

 Στη δημοσκόπηση της Marc για την εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, και συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου για τον Δήμο της Αθήνας, μεγάλο είναι το προβάδισμα του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος λαμβάνει ποσοστό 38,3%. Δεύτερος έρχεται ο Παύλος Γερουλάνος με 12%. Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος λαμβάνει 10,1%, ο Ηλίας Κασιδιάρης 8,1% και ο Νίκος Σοφιανός 4,8%.

Ο κ. Μπακογιάννης συσπειρώνει σε υψηλό βαθμό τους ψηφοφόρους της ΝΔ και εμφανίζει μεγάλη διείσδυση και στους φίλα προσκείμενους σε άλλες πολιτικές παρατάξεις.

Απόδειξη, ότι ο δεύτερος, ο κ. Γερουλάνος, απέχει 26,2 ποσοστιαίες μονάδες από τον εκλεκτό της οδού Πειραιώς για τον πρώτο δήμο της χώρας.
Δημοσκόπηση: Μπροστά με 31,2% η ΝΔ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα της ίδιας δημοσκόπησης, που αφορούν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου (πίνακας πάνω) με ποσοστό 31,2%. Στη δεύτερη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 18,1% της προτίμησης των ερωτηθέντων.

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,8%, το ΚΙΝΑΛ με 5,6% και το ΚΚΕ με 4,7%.

Δείτε σχετικό βίντεο της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ για τη δημοσκόπηση:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: