Τσίπρας: Πάμε για την Ελλάδα των πολλών – Τα επόμενα βήματα στην οικονομία

Τσίπρας: Πάμε για την Ελλάδα των πολλών – Τα επόμενα βήματα στην οικονομία

Τα σχέδιά του μετά την αναγνώριση του ονόματος Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας για την ΠΓΔΜ υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

“Είμαι πεπεισμένος ότι το 2019 θα είναι μια ιστορική χρονιά, όχι μόνο γιατί συμβολίζει το τέλος της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και γιατί θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας Ελλάδας, της Ελλάδας των ανθρώπων της, της Ελλάδας των πολλών”, υπογραμμίζει ο κ. Τσίπρας, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ελληνική έκδοση του Economist και κυκλοφορεί την Κυριακή (27.1.2019) με τη Real News.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, “υπάρχει όμως ξανά προοπτική. Η χώρα βρίσκει ξανά βηματισμό, η κανονικότητα έχει επιστρέψει και η κοινωνία έχει λόγο να αισιοδοξεί ξανά”.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι στην Ελλάδα, “μια προοδευτική κυβέρνηση, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, να διασφαλίσει τη δημοσιονομική σταθερότητα, να αποκαταστήσει αδικίες έναντι των πολλών, να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση με όρους ανθρωπισμού και αλληλεγγύης.

Και πρόσφατα, έβαλε τέλος σε μια διένεξη σχεδόν 30 ετών, με τους βόρειους γείτονές μας, η οποία αποτέλεσε διαχρονικά τροφή για τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και στις δύο πλευρές των συνόρων”.

Τσίπρας: Τα επόμενα βήματα στην οικονομία

“Δομικό στοιχείο της δικής μας στρατηγικής είναι η αναδιανομή”, αναφέρει ο κ. Τσίπρας, και εξηγεί: “Κάτι που επιτυγχάνεται με στοχευμένες παρεμβάσεις στο πεδίο της εργασίας. Από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και φυσικά την αύξηση των μισθών”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
Nikol Kap
Σχολιάστε το άρθρο: