Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: Μου ζητούσαν να πω ότι έπαιρναν χρήματα 3 πολιτικοί

Προστατευόμενος μάρτυρας Novartis: Μου ζητούσαν να πω ότι έπαιρναν χρήματα 3 πολιτικοί

"Ερωτήθηκα αν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έχουν προβεί σε παράνομες πράξεις. Δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω κάτι τέτοιο και ούτε θα κατονόμαζα άλλους ανθρώπους. Ενδεχομένως αυτό να μην ικανοποίησε, αλλά ήταν η αλήθεια". 

Αποκαλυπτικός στις δηλώσεις του ήταν ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι δέχθηκε πιέσεις για να αναφέρει αν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έχουν λάβει αμοιβές από τη Novartis. 

"Συγκεκριμένα για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Στουρνάρα και τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη", υποστήριξε ο κ. Μανιαδάκης, σχολιάζοντας: "να ομολογήσω πράγματα που δεν έχουν συμβεί". 

Δεν έχω δει ποτέ τον Αντώνη Σαμαρά

Όσον αφορά τις σχέσεις του καθηγητή με τα τρία πολιτικά πρόσωπα, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τον πρώην πρωθυπουργό.

"Τον κ. Σαμαρά δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Τον κ. Στουρνάρα τον είχα καθηγητή, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης μου είχε προτείνει να συμμετέχω στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα", σημείωσε ο κ. Μανιαδάκης. 

Γνώριζαν ότι πάω στο εξωτερικό

Ερωτήματα προκαλούν και άλλες αποκαλύψεις και ισχυρισμοί του κ. Μανιαδάκη μιας και όπως ανέφερε οι αρχές γνώριζαν ότι θα φύγει για το εξωτερικό, ενώ σε ένα άλλο σημείο, αποκάλυψε ότι ο ίδιος, λόγω κακού συντονισμού, γνώριζε ποιοι είναι οι άλλοι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες. 

"Είχα ενημερώσει ότι θα φύγω και είχα δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα γύρναγα πίσω εφόσον μου ζητηθεί να συνεργαστώ με τις αρχές. Γνώριζαν ότι πηγαίνω Ισπανία και μάλιστα είχαν γίνει εισηγήσεις πως να εμπλακώ στο πρόγραμμα μαρτύρων στην Ισπανία", ανέφερε ο κ. Μανιαδάκης. 

Σαμαράς: Η χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάνει λόγο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας που έχει υπάρξει [ποτέ.

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως... Είχα πει ότι "θα τους πάω ως το τέλος". Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί...» έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram ο Αντώνης Σαμαράς.

Νέα επεισόδια στην κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη για την υπόθεση Novartis

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα