Η λίστα με τα δωράκια Siemens και το μπλάνκο

Κανένα γνωστό όνομα πολιτικού ή δημοσιογράφου δεν βρέθηκε στη λίστα με τα τιμολόγια που κατέθεσε χθες στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens ο επικεφαλής του πρώην ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης. Ο φάκελος με κωδικό «10.100» ερευνήθηκε από 1.10.2003 και μετά γιατί νωρίτερα το λογιστήριο δεν κρατούσε στοιχεία. Στον κωδικό αυτό, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, «κρύβονται» μόνο δώρα, όπως κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα ευτελούς αξίας, ηλεκτρικές συσκευές, λουλούδια και σαμπάνιες σε πελάτες της εταιρείας. Ο κ. Καπελέρης κατέφτασε στη Βουλή με περί τις 500 σελίδες αποδείξεις και τιμολόγια, αλλά και με μια έκθεση που συνέταξε, στην οποία αναφέρει πως οι αποδέκτες οικιακών συσκευών Bosch έχουν σβηστεί με μπλάνκο, όπως επίσης και τα ονόματα των επιβατών που ταξίδεψαν με πτήση τζετ που πληρώθηκε από τη Siemens.

Ωστόσο, στη δημοσιότητα δόθηκε χθες και μία άλλη λίστα που είναι γνωστή ως «Τσακάλου πρότζεκτ», με ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και παραγγελίες από τον σκληρό δίσκο της Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του άλλοτε ισχυρού άντρα της Simens Μιχάλη Χριστοφοράκου. Ανάμεσα σε αυτά φιγουράρουν τα ονόματα του Ακη Τσοχατζόπουλου, της κόρης του Αρετής, του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται παραγγελίες οικιακών συσκευών και εξοπλισμού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τηλεφωνικό κέντρο, εξοπλισμός για κομπιούτερ και μόνιτορ ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επίσης, υπάρχει τιμολόγιο στο όνομα της πρώην συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη Μαρέβας.

Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο υπάρχουν δύο τιμολόγια στο όνομά του ύψους 270.000 και 269.000 δραχμών και ένα στο όνομα της κόρης του Αρετής ύψους 800.000 δραχμών.

Υπάρχει επίσης χορηγία στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ ύψους 15.000 ευρώ και τιμολόγιο στο όνομα Μαρτιγόπουλος, ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Cosmote, ύψους 7.600 ευρώ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα