Γιάννης Μπουτάρης: Είναι πρόστυχα τα δαχτυλίδια διαδοχής

Γιάννης Μπουτάρης: Είναι πρόστυχα τα δαχτυλίδια διαδοχής

Η ανακοίνωση από τον Γιάννη Μπουτάρη ότι αποσύρεται και δεν θα ξαναδιεκδικήσει το Δήμο της Θεσσαλονίκης, είναι μια είδηση που επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό της επικείμενες δημοτικές εκλογές, καθώς η απουσία του από την επόμενη μέρα αναδιατάσσει το σκηνικό.

Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ δηλώνει “χορτασμένος” και αποκαλύπτει ότι υπήρχε η σκέψη να κατέβει στις εκλογές, στη συνέχεια να παραιτηθεί και να παραδώσει τη δημαρχία στο διάδοχό του, αλλά όπως λέει αυτό το θεωρεί “πρόστυχο”. Παραμένει άγνωστο βέβαια, ποια στάση θα κρατήσει σε σχέση με τον διάδοχο στην παράταξη του και αν θα προκρίνει κάποιον, έστω ατύπως, χωρίς να φαίνεται ότι παραδίδει “δαχτυλίδι”.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει ανακουφισμένος με την ανακοίνωση της μη υποψηφιότητάς του, λέγοντας  ότι ήταν κάτι που προετοίμαζε εδώ  και δύο χρόνια, αν προσθέτει ότι δέχθηκε πολλές πιέσεις για το αντίθετο. “Το έζησα, το χόρτασα… Αντίο!” είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποιεί. Όταν του ζητείται να …αυτοβαθμολογηθεί ο Γιάννης Μπουτάρης βάζει στον εαυτό του 7 με άριστα το 10, διευκρινίζοντας ότι τους παραπάνω βαθμούς τους κόβει η γραφειοκρατία που υπάρχει στη χώρα.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα