Πόλεμος Μαξίμου και ΝΔ για τους διαλόγους Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Πόλεμος  Μαξίμου και ΝΔ για τους διαλόγους Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Νέες κόντρες με διαψεύσεις, αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες για ψεύδη, πυροδότησε δημοσίευμα της Αυγής, σύμφωνα με το οποίο Μητσοτάκης και Ιερώνυμος συναντήθηκαν λίγο πριν τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας Ιερώνυμου Τσίπρα και συζήτησαν για την συτναγματική αναθεώρηση και τις σχέσεις εκκλησίας  -  κράτους.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. φέρεται μεταξύ άλλων να είπε στον αρχιεπίσκοπο «Εγώ είμαι χριστιανός και ο πρωθυπουργός άθεος».

Από το γραφείο τύπου της Αρχιεπισκοπής δημοσιοποιήθηκε επίσημα διάψευση σύμφωνα με την οποία «Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ».

Σημειώνεται ότι κάπου εκεί προέκυπτε πολιτικό θέμα, καθώς - Ιερώνυμου, μέχρι αυτή να ανακοινωθεί δημοσίως.

Από τη Νέα Δημοκρατία απάντησαν ότι ο πρόεδρος έχει τακτικές συνομιλίες και συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπό κάτι που δεν κρύβει, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα περί συνάντησης, διαψεύδοντας παράλληλα τους διαλόγους και την ενημέρωση για την πρόταση.

Ωστόσο το Μαξίμου σχολίασε με σκληρή γλώσσα κατηγορώντας την αντιπολίτευση και τον μητροπολίτη Σεραφείμ για ψεύδη, σημειώνοντας ότι οι εμπλεκόμενοι επιμένουν ότι δεν έγινε συζήτηση μεταξύ Ιερώνυμου - Μητσοτάκη για τη συμφωνία, παρότι η συνάντησή τους έγινε μία μέρα πριν τη δημοσιοποίησή τους.

«Θυμίζουμε την ένατη εντολή: Ου ψευδομαρτυρήσεις...», καταλήγει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

 

topontiki

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: