Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Κοτζιά να πάει στον εισαγγελέα

Τσίπρας: Εγώ ζήτησα από τον Κοτζιά να πάει στον εισαγγελέα

Στη μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως ο ίδιος του ζήτησε να το κάνει. 

«Είναι εν γνώση μου η μήνυση που κατέθεσε ο Κοτζιάς. Μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά μαζί του αλλά το τελευταίο είναι να του προσάψουν ανεντιμότητα. Εγώ του ζήτησα να πάει στον εισαγγελέα τα δημοσιεύματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Πάει καλά η οικονομία και πλέον δεν δίνουμε όσα είπα στη ΔΕΘ αλλά και κάτι παραπάνω.  Θα βρούμε τους πόρους για να κάνουμε προσλήψεις εκεί όπου έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία», είπε o πρωθυπουργός και προανήγγειλε νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. «Αποδεσμεύονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων και ξέρετε πως έχουμε μεγάλη ανάγκη», λέει ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή.

Ο Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει ένα εξαιρετικό έργο στο ΥΠΕΞ και είχε μια αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «δεν θυσίασε» τον ΥΠΕΞ αλλά παραιτήθηκε.

Αλλάζουν πολλά μετά τη συμφωνία με την Εκκλησία, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συμφωνία «ιστορικό βήμα». «Κλείνουμε εκκρεμότητες που είναι ανοιχτές από τη δεκαετία του ’20. Η ελληνική πολιτεία δεν αναγνώρισε ότι πήρε περιουσία χαμηλότερη της αξίας της, έβαλε ιερείς στο μισθολόγιο», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω».

«Η Εκκλησία θα πάψει να αναγνωρίζει πως έχει αξίωση στην περιουσία και θα αποδεσμεύσει τους ιερείς από το μισθολόγιο», είπε ο κ. Τσίπρας. «Στο Ταμείο Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει η αμφισβητούμενη και η μη αμφισβητούμενη περιουσία», ανέφερε και επεσήμανε πως «μέχρι το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει μεγάλο μέρος της επιδοτήσεως της Εκκλησίας με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».

«Φιλοδοξούμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορεί το κράτος να παίρνει τα χρήματα από την αξιοποίηση της Εκκλησίας για να πληρώνει την επιδότηση στην Εκκλησία», λέει ο κ. Τσίπρας.

«Η Εκκλησία θα μπορέσει να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη. Θα μπορέσει να προχωρήσει στην πλήρη κάλυψη των αναγκών της» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα ωφεληθεί η οικονομία.

O κ. Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ καλή τη σχέση του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφορικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, επισημαίνοντας πως στόχο έχουν την ενίσχυση του κοινοβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις προσφυγές των συνταξιούχων λέγοντας πως η κυβέρνηση «παρακολουθεί, αλλά δεν συμμετέχει» και «στρατηγική μας είναι να πηγαίνει καλά η οικονομία».

«Η μόνη πιθανότητα να μην στηριχθούν οι συνταξιούχοι είναι να βγει η Νέα Δημοκρατία τον Οκτώβριο του 2019», τόνισε.

«Θα φθάσω την τελευταία μέρα και θα πάρω ακόμα 20 μέρες όπως προβλέπει το Σύνταγμα» είπε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ λέγοντας πως «τις απαντήσεις τις δίνει η πραγματική ζωή» και μετά τις ευρωεκλογές «η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον κ. Μητσοτάκη».

«Δεν απειλούμε και δεν απειλούμαστε από την Τουρκία», είπε ο κ. Τσίπρας και έκανε λόγο για δημιουργία νέου ενεργειακού χάρτη με τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

«Δεν υπάρχουν νέες αμερικανικές βάσεις και δεν θα γίνουν» είπε ο κ. Τσίπρας. «Ακολουθούμε πολυδιάστατη και ενεργητική εξωτερική πολιτική επειδή είμαστε στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων», συμπλήρωσε.

 

eleftherostypos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

-
Σχολιάστε το άρθρο: