Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου τη Δευτέρα. Ρήξη ή συμβιβασμός

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου τη Δευτέρα. Ρήξη ή συμβιβασμός

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να συναντηθούν τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Η συνάντηση αναμένεται να έχει αποσβεστικό χαρακτήρα μετά το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, δεδομένου ότι η επικοινωνιακή γραμμή του πρωθυπουργού διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεχόμενος έντονη κριτική από στελέχη τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Καμμένου για plan b έναντι της Συμφωνίας των Πρεσπών, εμφανίζεται προσηλωμένος στον κυβερνητικό σχεδιασμό. O προβληματισμός στο Μαξίμου υφίσταται για το εξάμηνο που έχει να διανύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, μέχρι η συμφωνία να έρθει για κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Προς την κατεύθυνση να πέσουν οι τόνοι έχει ήδη κινηθεί ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεόδωρος Τοσουνίδης σε πρόσφατες δηλώσεις του, διαβεβαιώνοντας για τη στενή συνεργασία των δύο πολιτικών αρχηγών.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η σημερινή ανάρτηση του κ. Καμμένου στον λογαριασμό του στο Twitter, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος δέχτηκε σφοδρά πυρά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι καλούσαν επί της ουσίας τον πρωθυπουργό να πάει σε οριστική ρήξη με τον υπουργό Άμυνας.

CNN

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα