Επίθεση Μητσοτάκη στη κυβέρνηση για Μόρια και συλλήψεις δημοσιογράφων

Επίθεση Μητσοτάκη στη κυβέρνηση για Μόρια και συλλήψεις δημοσιογράφων

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια, είναι ντροπή για την πατρίδα μας. Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας» υποστηρίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση, αντί να απολογείται, εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική. Το Σάββατο τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν με τη διαδικασία του Αυτόφωρου μετά από μήνυση του κ. Καμμένου. Όχι γιατί τον συκοφάντησαν, αλλά γιατί έθεσαν ερωτήματα για τη σκοτεινή διαχείριση τεράστιων ποσών.

Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δε θα γίνει Βενεζουέλα» τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που δεσμεύεται ότι:

«Πρώτον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους.

Δεύτερον, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες θα έρθει στο φως.

Και τρίτον, η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική: Τα σύνορά μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δεν δικαιούνται προστασίας, θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες προέλευσής τους. Και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας» καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα