Μαριάς: Να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Μαριάς: Να γίνει δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος "Ελλάδα - ο άλλος δρόμος", ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή για να βρει μια συγκυριακή πλειοψηφία 151-152 βουλευτών.

“Εάν έρθει η συμφωνία στη Βουλή προς κύρωση χρειάζεται ξεκάθαρα 180 ψήφους¨”, είπε ο κ. Μαριάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μαριάς χαρακτήρισε "κατάπτυστη" τη Συμφωνία των Πρεσπών και πρόσθεσε ότι "εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, υπονομεύει την ιστορία και ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας".

Κληθείς να σχολιάσει την στάση των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, ο ο πρόεδρος του κόμματος “ Ελλάδα – ο άλλος δρόμος”, υποστήριξε ότι είναι "υποκριτική" και "καιροσκοπική" και συμπλήρωσε ότι εάν δεν επιθυμούν να προχωρήσει η συμφωνία θα πρέπει να φύγουν για να πέσει η κυβέρνηση. 

"Τους καλούμε να ανατρέψουν την κυβέρνηση, όμως επιθυμούν να μείνουν στις καρέκλες", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έπειτα αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη κάνοντας λόγο για “φιέστα” και για "ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και προκλήσεων απέναντι στον ελληνικό λαό".

Ερωτηθείς για τις Ευρωεκλογές το Μάιο του 2019, ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα συμμετέχει με αυτόνομη παρουσία, με ένα ψηφοδέλτιο 42 υποψηφίων και είπε, επίσης, ότι, "δεν συζητάμε με πολιτικά κόμματα για συνεργασία στις ευρωεκλογές".

Ο κ. Μαριάς σχετικά με την ολοκλήρωση του τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "δεν υπάρχει τέλος μνημονίων (...) η ενισχυμένη εποπτεία εφαρμόζεται μόνο για την Ελλάδα".

Τέλος, ο πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για ζητήματα, όπως το προσφυγικό - μεταναστευτικό, την οικονομική ανάκαμψη, λέγοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσει μια ειδική σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη μέσω ρυθμίσεων "για να ανασάνει η οικονομία και να έρθει η ανάπυξη", αλλά και την Παιδεία.

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Σχετικά TAGS:
-
Σχολιάστε το άρθρο: