Π. Καμμένος: Η φετινή ΔΕΘ ενισχύει τους δεσμούς μας με τις ΗΠΑ

Το περίπτερο των ενόπλων δυνάμεων εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος έκοψε την κορδέλα μαζί με τον Γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρος Τζόνσον και τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε σχετικά με την 83η ΔΕΘ: «Η φετινή Έκθεση είναι αφιερωμένη στην ελληνοαμερικανική φιλία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση συμμετέχει πληθος ελληνικών και ξένων εταιρειών διεθνούς εμβέλειας προσδίδοντας μια παγκόσμια δυναμική στην διοργάνωση και ενισχύοντας παράλληλα του διακρατικούς δεσμούς με την χώρα. Είναι σημαντικό ότι αυτή είναι η πρώτη Έκθεση με την έξοδο από την κρίση με το τέλος μιας κακής περιόδου για την Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Θέλω από την Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μιας πόλης που κατέχει την πλέον στρατηγική θέση των Βαλκανίων να στείλω ένα μήνυμα ότι ο στρατός, η αεροπορία, το Ναυτικό υπερασπιζόμενοι την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική ακεραιότητας της χώρας είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πρόκληση με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού»

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε: «Μαζί έχουμε χτίσει και έχουμε ανανεώσει αυτή την συμμαχία. Για εμας οι ΗΠΑ είναι τώρα παρών αλλά ήταν και παρών σε δύσκολες στιγμές. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι στα χρόνια της κρίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ένας σύμμαχος και όχι ενας δανειστής»

Από την πλευρά του ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ διαμήνυσε: «Βλέπουμε την Ελλάδα και ως ένα σύμμαχο - κλειδί αλλά και ως ένα πυλώνα σταθερότητας. Ένα συνάδελφο και ένα φίλο με μεγάλους δεσμούς με τις ΗΠΑ».

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης σημείωσε: «Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα σε θέση να εκτελέσουν επιτυχώς την αποστολή τους».

Ο κ. Καμμένος ξενάγησε τους Ρος Τζόνσον και Τζέφρι Πάιατ στο περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων και αντήλλαξαν δώρα.

Στην τελετή εγκαινίων έδωσαν το "παρών" μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης ο αναπληρωτής υπουργός ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτές και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε βίντεο του thestival:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα