Νέο κυβερνητικό σποτ για τη Β Αθηνών με πρωταγωνιστή τον Σκουρλέτη

Νέο κυβερνητικό σποτ για τη Β Αθηνών με πρωταγωνιστή τον Σκουρλέτη

Την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής προβάλει  το νέο κυβερνητικό διαφημιστικό σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εσωτερικών σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Ο κ. Σκουρλέτης εμφανίζεται στο γραφείο του πάνω από έναν χάρτη και φαίνεται να μοιράζει την Β’ Αθηνών σε νέες περιφέρειες. Στη συνέχεια, εξηγεί γιατί έπρεπε να προχωρήσει το σχέδιο Κλεισθένης και επιτίθεται στις βαρονίες που όπως λέει αυτές ήταν το εμπόδια για τη διαίρεση της μεγάλης περιφέρειας. 

Το σποτάκι κλείνει με τη γνώστη φράση του Αλέξη Τσίπρα «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

«Μια περιφέρεια στα "μέτρα" της κοινωνίας. Πιο κοντά στον έλεγχο και τη λογοδοσία. Πιο δημοκρατική» σχολίασε ο πρωθυπουργός στο λογαριασμό του στο Twitter. 

«Η διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες είναι ένας από τους καθοριστικότερους πυλώνες κάθε εκλογικού συστήματος, καθώς συνδέεται άμεσα με το ζήτημα της τοπικότητας και της εγγύτητας των πολιτών προς τους αιρετούς αντιπροσώπους τους, ώστε να είναι ουσιαστική η επικοινωνία, αλλά και ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία των εκλεγμένων. Οι πολύ μεγάλες πληθυσμιακά εκλογικές περιφέρειες φαλκιδεύουν, αντικειμενικά, τον ανωτέρω στόχο, ενώ παράλληλα ευνοούν την εξάρτηση αιρετών και υποψηφίων από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μηχανισμούς κινητοποίησης και πίεσης, καθώς στις περιπτώσεις αυτές ο εκλογικός ανταγωνισμός διεξάγεται σε μεγάλο βαθμό μέσω των ΜΜΕ και της διαφήμισης» τονίζεται στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα