Δημοψήφισμα 2015: Τσίπρας: Είμαι υπερήφανος – Μητσοτάκης: Χορεύατε τσάμικα

Δημοψήφισμα 2015: Τσίπρας: Είμαι υπερήφανος – Μητσοτάκης: Χορεύατε τσάμικα

Η επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 δεν θα μπορούσε να μην σχολιαστεί την Βουλή από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα δήλωσε υπερήφανος για την στάση του ελληνικού λαού που ψήφισε ΟΧΙ χωρίς όμως να έχει πειστική απάντηση γιατί το ΟΧΙ το μετέτρεψε ο ίδιος σε ΝΑΙ.

«Είμαι και είμαστε όλοι  βαθιά περήφανοι για τη στάση του ελληνικού λαού στις 5 του Ιούλη 2015. Γιατί ήταν μια κορυφαία πράξη αντίστασης. Κι όποιος λοιδορεί το συναίσθημα ενός λαού, είναι πολιτικά αλλά και ανθρωπινά, ανεπαρκής και λίγος.

Η 5η του Ιούλη είναι καταγεγραμμένη ως φως και δύναμη στην ιστορία του ελληνικού λαού και είμαστε περήφανοι γιατί τολμήσαμε να φέρουμε στο προσκήνιο της διαπραγμάτευσης τον ελληνικό λαό. Οταν εσείς εκβιάζετε και τρομοκρατούσατε για να αποσπάσετε το «ναι» του ελληνικού λαού εμείς δίναμε τη μάχη του «όχι». Όταν αναφωνούσατε «βαστά Σόιμπλε» εμείς στηρίζαμε την αξιοπρέπεια και την αντίσταση στον εκβιασμό.Το να έρχεστε εκ των υστερών και να ζητάτε τον λόγο  για το πώς διαχειριστήκαμε το «όχι» του λαού, που εσείς λυσσαλέα πολεμήσατε είναι πολιτικό θράσος».

Από την δική του πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μιλήσατε με περηφάνια για το δημοψήφισμα. Όμως εκτός από τα capital controls προκαλέσατε και τρίτη αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Καταστρέψατε αξία του Έλληνα πολίτη πάνω από 25 δισ. ευρώ και μας λέτε ότι είστε υπερήφανος για τα τσάμικα που χορεύατε με τους χρυσαυγίτες στις πλατείες».

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα