Νέα συνάντηση Τσίπρα με Ζάεφ; Δεν επιβεβαιώνουν τα Σκόπια

Νέα συνάντηση Τσίπρα με Ζάεφ; Δεν επιβεβαιώνουν τα Σκόπια

Τις πληροφορίες των σκοπιανών ΜΜΕ ότι επίκειται νέα συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ αρνήθηκε να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση της γείτονος. 

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια που θα φιλοξενήσει η Βρετανία στις 10 Ιουλίου για να συζητήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες και να συντονίσουν το βηματισμό τους. 

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι ανέφερε ότι «αν οι δυο πρωθυπουργοί συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα είτε στη Σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια, είτε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (11 και 12 Ιουλίου) θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη».

Ο Μποσνιακόφσκι διέψευσε πληροφορίες των Σκοπιανών ΜΜΕ ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για αλλαγή του «Μακεδονικού» εθνικού ύμνου ή κρατικών συμβόλων της χώρας. 

«Ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για την αλλαγή του ύμνου της ‘’Δημοκρατίας της Μακεδονίας’’. Ο ύμνος θα παραμείνει ως έχει» διεμήνυσε ο κρατικός αξιωματούχος. «Δεν υπάρχουν συζητήσεις και για άλλες αλλαγές κρατικών συμβόλων» πρόσθεσε. 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα