Βουλή: Αποβάλλονται οι χρυσαυγίτες μετά τις φασιστικές προκλήσεις

Βουλή: Αποβάλλονται οι χρυσαυγίτες μετά τις φασιστικές προκλήσεις

Στην αποβολή της Χρυσής Αυγής από την συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας οδηγείται η Βουλή μετά την «προτροπή» του χρυσαυγίτη βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση στην στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο! Μάλιστα χαρακτήρισε «προδότη» τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και «άπατρι» τον πρωθυπουργό.

«Οι μάσκες έπεσαν» τόνισε αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας ότι θα συγκαλέσει άμεσα την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποφασίσει την απομάκρυνση της Χρυσής Αυγής από την συζήτηση. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να προκληθούν εντάσεις και επεισόδια στις συγκεντρώσεις.

Ο προεδρεύων Γιάννης Λαμπρούλης πρότεινε την διαγραφή όσων είπε ο χρυσαυγίτης από τα πρακτικά της Ολομέλειας, αλλά ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επεσήμανε ότι πρέπει να παραμείνει στα πρακτικά ο φασιστικός λόγος και για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Με την θέση του υπουργού συμφώνησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος και του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν άμεσα και ομόθυμη από όλα τα κόμματα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη να σημειώνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ είναι δημοκρατικοί πολίτες.

«Η σοβαρή συζήτηση και η ιστορική ευθύνη που έχουμε δεν μας επιτρέπει να αγνοήσουμε την ιστορία εμπρηστικών ομιλιών και διχασμού που σφραγίζει τον 21ο αιώνα», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης απευθύνοντας έκκληση στις δημοκρατικές δυνάμεις. «Οι αρνητές της δημοκρατίας και οι υποψήφιοι κατάδικοι δεν θα πρέπει να διαταράξουν την συζήτηση», τόνισε.

«Από το στόμα του κοράκου «κρα» θα ακούσεις. Στην συγκεκριμένη βέβαια περίπτωση προσβάλουμε και τα κοράκια», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης λέγοντας ότι μιλούν για πατρίδα οι συνεργάτες των ναζί και «τα φασισταριά της χούντας».

avgi

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα