Σκληρή κόντρα στη Βουλή Κουτσούμπα – Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

Σκληρή κόντρα στη Βουλή Κουτσούμπα – Αχτσιόγλου για τα εργασιακά

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εργατική της πολιτική εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την αρμόδια υπουργό Έφη Αχτσιόγλου να εκτιμά πως μετά τον Αύγουστο τα περιθώρια άσκησης εργατικής πολιτικής μεγαλώνουν και πως στις προτεραιότητες της είναι η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού.

Η υπουργός Εργασίας υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης, έκανε λόγο για μείωση της ανεργίας κατά 6 μονάδες και επιτέθηκε στη ΝΔ που μιλά «πρώτα για μεγέθυνση και μετά διανομή πλούτου».

«Από τα πολλά αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια, έχετε χάσει το λογαριασμό πλέον», είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη από την Ολομέλεια, εκτιμώντας πως η διαφορά του με τα προηγούμενα νομοσχέδια, είναι ότι καταρρίπτει τους ισχυρισμούς περί «καθαρής εξόδου».

Ο κ. Κουτσούμπας με αρκετή δόση ειρωνείας συνέστησε στην κυβέρνηση να εξασκήσει τη μνήμη της. «Ασκήσεις μνήμης χρειάζεστε κύριοι του κυβερνώντος κόμματος, γιατί από τα πολλά αντιλαϊκά πολυνομοσχέδια, έχετε χάσει το λογαριασμό πλέον. Και μην αρχίσετε τα γνωστά ότι «αυτά είναι τα τελευταία δύσκολα μέτρα»!

«Ήδη οι διάφορες σατυρικές εκπομπές σας έχουν βγάλει, για τις άπειρες φορές πλέον που την έχετε χρησιμοποιήσει αυτή ακριβώς, την ίδια την έκφραση», είπε και πρόσθεσε, «41 μήνες που είστε στην εξουσία, κάθε μήνα, τα ίδια περίπου λέτε, για "το τέλος των δύσκολων μέτρων", για "το φως που έρχεται", "για να βγούμε από τη δύσκολη κατάσταση" κλπ.».

Ζήτησε την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων από το 2010 και μετά και την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ απευθυνόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε, «μπορείτε να ζήσετε εσείς με 326 ευρώ το μήνα;»,

Η υπουργός Εργασίας παραδέχθηκε υπαναχωρήσεις, ήττες, αλλά και νίκες στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και σχολίασε πως το μέτωπο ΣΕΒ- Μητσοτάκη έχει ηττηθεί. 

Τόσο ο κ. Κουτσούμπας όσο και οι υπόλοιποι επερωτώντες βουλευτές του ΚΚΕ εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση επειδή αρνείται –όπως είπαν- να φέρει προς συζήτηση την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει εδώ και δύο χρόνια για την επαναφορά κατώτατου μισθού, 13ης-14ης σύνταξης και μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα