Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά προβλήματα, διαχειρίζεται με επιτυχία τα εθνικά θέματα

Η Ελλάδα, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που, αντιμετωπίζει, διαχειρίζεται με επιτυχία και τα εθνικά θέματα και εφαρμόζει πιστά τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923, που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Ανατολικής Μάνης, όπου ο δήμαρχος, Πέτρος Ανδρεάκος τον ευχαρίστησε και του δώρισε αγαλματίδιο που αναπαριστά Μανιάτη αγωνιστή του 1821. Ο υπουργός υπενθύμισε δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ότι η Ελλάδα επιθυμεί τη συνεργασία με την Τουρκία, αλλά δε φοβάται τίποτα και είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε πρόκληση.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, Σταύρος Αραχωβίτης. Ο κ. Ανδρεάκος έθεσε ζητήματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο και το λιμάνι. Όπως είπε το master plan του λιμανιού αναμένεται να είναι έτοιμο για να υποβληθεί στο υπουργείο προς τα τέλη Μαΐου, ενώ αναφέρθηκε σε καθίζηση που έχει υποστεί τμήμα της χερσαίας ζώνης λιμένα και σε διευθετήσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τη στάθμευση των αυτοκινήτων.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε να προωθήσει χωρίς καθυστέρηση το master plan, ενώ δήλωσε ότι θα καλέσει όλους τους αρμόδιους φορείς για τη λειτουργία του λιμανιού σε σύσκεψη στην Αθήνα, για να συζητηθούν αναλυτικά τα ζητήματα που εκκρεμούν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ