Π. Καμμένος: Είχα δίκιο όταν μιλούσα για ομηρία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Π. Καμμένος: Είχα δίκιο όταν μιλούσα για ομηρία των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν άργησε να έρθει το πρώτο σχόλιο από ελληνικής πλευράς για τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε ευθαρσώς για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.

Ο υπουργός Άμυνας με μια ανάρτησή του στο Twitter, σημείωσε ότι επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του περί ομηρίας.

«Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό. Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την “πρόταση ανταλλαγής”. Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση», έγραψε ο κ. Καμμένος.

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι έθεσε ξεκάθαρα ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα και τους οποίους ο ίδιος θεωρεί πραξικοπηματίες.

«Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: “Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα