Το δώρο του Μητσοτάκη στον Τσίπρα για τα γενέθλιά του

Γραπτές εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που εισέβαλαν στο προαύλιο του κοινοβουλίου θα ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς το Νίκο Βούτση.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, «η μόνη εντολή που παίρνει σήμερα η αστυνομία είναι να κάνει τους ταξιτζήδες στον Ρουβίκωνα».

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο. Ναι κύριε Τσίπρα η δικαιοσύνη είναι θεσμικό εμπόδιο στις αυθαιρεσίες της εξουσίας».

«Έχουμε υπουργούς που υβρίζουν τους δικαστές. Υπουργός της δικαιοσύνης προαναγγέλλει άλλη σύνθεση δικαστηρίου από αυτή που δεν του άρεσε όπως στην περίπτωση της Ηριάννας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσον αφορά το τι συνέβη την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης Τσίπρα ανέφερε πως «θα ξεκινήσουμε με μία εξεταστική επιτροπή για να μάθουμε τι έγινε το πρώτο επτάμηνο του 2015 ξεκινώντας με τον πρωταγωνιστή τον κ. Βαρουφάκη».

Ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως οι εκλογές δεν είναι ποτέ «κολυμβήθρα του Σιλωάμ». «Η οικονομία το ‘17 δεν έφτασε ακόμα εκεί που ήταν στο τέλος του ‘14. Επιβλήθηκαν δισ. πρόσθετα μέτρα. Η οικονομία δεν ανακάμπτει. Ουσιαστικές επενδύσεις δεν γίνονται» υποστήριξε, προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές χωρίς λόγο, καθώς η Ελλάδα δανείστηκε κοντά στο 5%, όταν η Πορτογαλία πολύ λιγότερο.

«Αυτή η διαφορά είναι το κόστος Τσίπρα-Βαρουφάκη» είπε, για να συμπληρώσει πως ο πρωθυπουργός δεν πέτυχε κανένα από τους στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση. «Προφανώς, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνει η χώρα σε κανονικότητα, αλλά δεν εξασφαλίζει προϋποθέσεις ανάπτυξης. Θεωρώ θετικό ότι μετά από τεράστιες περιπέτειες και εσωτερικές αναζητήσεις ο λόγος του κ. Τσίπρα προτάσσει για πρώτη φορά τη σημασία ιδιωτικών επενδύσεων και ανάπτυξης που δεν είναι κρατικοδίαιτη. Το θέμα είναι αν αυτό υπηρετείται από αυτά που κάνει ο Τσίπρας» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας. «Ολοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό πως «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

Η χώρα έχασε τρία χρόνια και υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για ακόμη μια φορά επανέλαβε το αίτημα των εκλογών λέγοντας ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο καλύτερα για τη χώρα.

Εμείς ζητάμε εκλογές εδώ και 15 μήνες. Δικαιωθήκαμε. Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για την χώρα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έκλεισε τη συνέντευξή του αναφερόμενος στα γενέθλια του Α. Τσίπρα, λέγοντας ότι θα του στείλει δώρο τη γελοιογραφία του Αρκά.

Λέω να στείλω στον κ. Τσίπρα δώρο γενεθλίων την γελοιογραφία Αρκά: "Είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι, δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα