Αδιέξοδο ΠΟΕ ΟΤΑ - Σκουρλέτη: Δεν στέκει νομικά η πρόταση - Μας αποκάλεσε μαϊντανούς

Η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με την αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όχι μόνο κατέληξε σε ναυάγιο, αλλά φαίνεται ότι προκάλεσε επιπλέον εντάσεις μεταξύ του υπουργείου και των συνδικαλιστών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η νομοθετική πρόταση που του παρουσίασαν οι συνδικαλιστές «δεν μπορεί να σταθεί νομικά, λόγω της πρόσφατης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στη τροπολογία του υπουργείου να ενσωματωθεί η πρόταση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα όρια ηλικίας, και για συμμετοχή στον διαγωνισμό υποψηφίων άνω των 45 ετών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, κατηγόρησε τον υπουργό ότι έχει λάβει τις αποφάσεις του για την ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας των δήμων και ζήτησε συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο κ. Τράκας υποστήριξε ότι στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σκουρλέτης αποκάλεσε τους συνδικαλιστές «μαϊντανούς των καναλιών».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ένταση σημειώθηκε στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ από τα γραφεία της στην Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Συγκεκριμένα, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών σημειώθηκαν, όπως και την Πέμπτη, επεισόδια, με ομάδα διαδηλωτών να επιχειρεί να εισβάλει στο υπουργείο και να απωθείται από άνδρες των ΜΑΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Δικαιοσύνη έχει διατάξει έρευνα για το ζήτημα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και των βουνών σκουπιδιών που έχουν δημιουργηθεί στην προωτεύουσα, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας η νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, με τον κ. Σκουρλέτη να διαβεβαιώνει ότι αποκλείεται η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα