Σκουρλέτης: Τη Δευτέρα τροπολογία που θα προβλέπει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με παρέμβασή του το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάλεσε σε διάλογο στο Υπουργείο στις 12 το μεσημέρι τους συμβασιούχους, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών.

«Καλούμε σήμερα στις 12 στο Υπουργείο την ΠΟΕ-ΟΤΑ να της παρουσιάσουμε τη νομοθετική πρόταση που θα καταθέσουμε τη Δευτέρα. Εάν θέλουν περισσότερο χρόνο για να μην απαντήσουν σήμερα, τον έχουν», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση για προκήρυξη διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, την οποία αποφάσισε το βράδυ της Παρασκευής η κυβέρνηση να καταθέσει για την κάλυψη κενών θέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Νίκος Τράκας, δήλωσε πως οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων θα παραστούν στη συνάντηση με τον Υπουργό.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η ρύθμιση θα υιοθετήσει  και  το σκεπτικό Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκανε λόγο για πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα μέσω του ΑΣΕΠ . Θα προβλέπει επίσης και την υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους που απασχολούνται μέχρι σήμερα στους δήμους, μέχρι να βγουν τα προσωρινά αποτελέσματα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News