Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα κάνω απολύσεις, αλλα δεν θα δεχτώ σπατάλες στο δημόσιο. Βίντεο

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα" του Γιώργου Αυτιά.

Ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία των επιχειρήσεων και χαρακτήρισε τα νέα μέτρα ως 4ο μνημόνιο.

Επίσης, για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στο θέμα της τροπολογίας για τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, τονίζοντας ότι όποιος αγοράζει μια εταιρία αναλαμβάνει και τα χρέη της.

Επιγραμματικά σημεία της συνέντευξής του:

«Ο κ. Τσίπρας αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με το 4ο μνημόνιο πλήττοντας κυρίως τους αδύναμους. Δέχτηκε τα πάντα και δεν πήρε τίποτα».

«Δεν θα κάνω απολύσεις, αλλά δεν θα δεχτώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και σπατάλες στο δημόσιο. Ναι στην αξιολόγηση και την κινητικότητα».

«Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι. Εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική οικονομία και ο κ.Τσίπρας στα συσσίτια».

«Η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα ανοιχτή στις επενδύσεις και εχθρική στην διαπλοκή».

«Τα αντίμετρα είναι μια ακόμη απάτη. Είναι ο φερετζές του 4ου μνημονίου. Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα, δοκιμάστηκε και απέτυχε».

«Δεν οραματίζομαι μια χώρα στην οποία το όνειρο του νέου θα είναι μια σύμβαση στο δημόσιο. Εμείς θα φέρουμε δουλειές στην Ελλάδα».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη.

greek-web-tv

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα