Τσαβούσογλου: Η κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός…

Tον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένο και όχι τον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά, όπως είχε αναφερθεί νωρίτερα,  στοχοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από την Αττάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Αναντολού:

«Δίνουμε σημασία στις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Σε διάφορα θέματα, για το θέμα νησιών στο Αιγαίο, την υφαλοκρηπίδα, το FIR κτλ, σκεφτόμαστε διαφορετικά (έχουμε διαφορετικές θέσεις). Αλλά γι αυτά έχουμε μηχανισμούς, διερευνητικές επαφές. Αυτό το κάνουμε για να μην κλιμακώνεται η ένταση. Αλλά αυτός ο εταίρος της κυβέρνησης συνασπισμού , (Πάνος Καμμένος), κάνει συνεχώς βήματα που δοκιμάζουν την κατανόησή μας. Προκαλεί. Μας λένε “ Κατά βάθος είναι καλό παιδί, μην δίνετε σημασία (ας το παραβλέψουμε)”. Ναι αλλά μέχρι πού θα πάει; Τον πήρατε αναγκαστικά στην κυβέρνηση (συνασπισμού), κι εμείς να παραβλέπουμε; Κι η υπομoνή μου έχει όρια. Δεν είναι ανεξάντλητη. Δείχνουμε ωριμότητα αλλά…Γι αυτό επειδή κάποια πολιτικά πράγματα είναι μεταξύ μας δεν θέλω να τα πώ. Βασικά γνωρίζουμε ότι και η νυν κυβέρνηση είναι ενοχλημένη από αυτό το κακομαθημένο παιδί που είναι υπουργός…

…Τί θα γίνει λοιπόν; Θα ανεχόμαστε τους κακομαθημένους; Η δουλειά μας είναι να απασχολούμε αυτούς; Η Ελλάδα με την Τουρκία είναι δύο γείτονες. Αυτό δεν αλλάζει. Υπάρχουν και προβλήματα. Έχουμε και την βούληση για την επίλυσή τους. Στην ιστορία είχαμε πολέμους… Αλλά τα τελευταία χρόνια έχουμε μια προσέγγιση μεταξύ των λαών μας. Οι δικοί μας πάνε στην Ελλάδα, στα ελληνικά νησιά και οι Έλληνες έρχονται στην Τουρκία. Όταν το παρατηρούμε, έχουμε πολλά κοινά, αλλά και η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέπει σε ένα κακομαθημένο παιδί να επισκιάζει όλα αυτά. Εμείς δεν μπαίνουμε σε μια κούρσα με τέτοια λογική. Δεν χρειάζεται να κάνουμε επίδειξη ισχύος. Το τί μπορεί να κάνει ο τουρκικός στρατός όταν πρέπει, το ξέρουν καλύτερα εκείνοι. Η κυβέρνηση. Να τα πούν (εξηγήσουν) και σε εκείνο το κακομαθημένο (παιδί) και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας” ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Την Κυριακή (26.02.2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας βρέθηκε σε συνέδριο στην Αττάλεια και, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, εκεί ενημερώθηκε από τους Τούρκους δημοσιογράφους για τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Άμα θέλουν να έρθουν, να δούμε. Θα φύγουν από εκεί; Να δούμε πώς θα φύγουν μετά» είπε ο Έλληνας υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΙ, απαντώντας έτσι στις χθεσινές δηλώσεις Τσαβούσογλου πως «όποτε χρειάστηκε να ανέβουμε στα Ίμια, το κάναμε».

Το Σάββατο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απαντώντας στις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια που ακολούθησαν τη δήλωση Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της, είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Όταν κάποιος αδυνατεί να απαντήσει πολιτικά στα γεγονότα, πιθανόν, να μην τα κατανοεί. Ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις τεχνικές, νομικές και πολιτικές πλευρές των ζητημάτων και γι’ αυτό επιλέγει τις προσωπικές επιθέσεις. Επιθέσεις που δεν προάγουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και είναι ξένες στον πολιτικό πολιτισμό μας. Ο καθείς και το μέτρο του».

Κουμουτσάκος προς Καμμένο: Σε τέτοιες στιγμές, ας μιλάει μόνο το ΥΠΕΞ

Λοβέρδος: Ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα

«Ακριβώς επειδή πρωθυπουργός είναι ο κ, Τσίπρας και υπουργός ο κ. Καμμένος, ανησυχούμε για τα εθνικά μας θέματα», σχολίασε ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

«Γιατί μόνο ανεύθυνοι και επικίνδυνοι θα επέλεγαν αντί του ενιαίου εσωτερικού μετώπου στα εθνικά θέματα, τον διχασμό και την πόλωση», προσέθεσε ο κ. Λοβέρδος.

Θεοδωράκης: Δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα

"Κάποιος πρέπει να πει στους γείτονες ότι δεν παίζουν και δεν παίζουμε σε τουρκική σαπουνόπερα. Ούτε σε διαγωνισμό ατάκας. Ας σοβαρευτούμε" σχολίασε για το μπαράζ δηλώσεων ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το tweet του Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του Καμμένου

Τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με τις προκλήσεις των Τούρκων στα Ίμια σχολίασε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η Αμυντική και η Εξωτερική Πολιτική μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ασκείται με βερμπαλισμούς στην τηλεόραση», έγραψε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα