Παπαδημούλης: Όποιος επικαλείται το Grexit βλάπτει το σύνολο της Ευρωζώνης

Εκτός συζήτησης είναι το Grexit, όπως διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, τονίζοντας πως όποιος επικαλείται το ζήτημα, «όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης».

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Taz» ο κ. Παπαδημούλης επέρριψε την ευθύνη για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις στις «υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ».

«(Σ.σ. το ΔΝΤ) επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας», σημειώνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προσθέτει: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του».

«Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν "λευκό καπνό" κατά τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα», υπογραμμίζει.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημούλης, απαντώντας σε ερώτηση για την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, τονίζει πως «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα