Στην 81η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι θα πει

Με την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση να συνεχίζεται τόσο για τη διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων νέων τηλεοπτικών αδειών όσο και για τα όσα είπε στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης «εγκαινίασε» το διήμερο της παρουσίας του στη ΔΕΘ με χαιρετισμό σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος της επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα «ο ρόλος των τοπικών περιφερειακών αρχών της ΕΕ στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης: η κοινή μας πρόκληση, η συλλογική μας απάντηση» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση διεξήχθη με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, παρουσία του αρμόδιου επιτρόπου της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ ένα «πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα».

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει προϊδεάσει γι' αυτό. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ήδη την πρόθεσή του να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το λάθος το οποίο έκανε ο κ. Τσίπρας να μιλήσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν θα το κάνω. Θα δεσμευτώ, ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί 30% εντός των πρώτων δύο ετών».

Σε μία ακόμη δημόσια εμφάνισή του στη Νεμέα δεσμεύθηκε ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί κάνοντας λόγο για ένα προϊόν στο οποίο η χώρα «έχει συγκριτικό πλεονέκτημα». «Αποτελεί ρητή δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι αυτός ο άδικος και αναποτελεσματικός φόρος θα καταργηθεί το συντομότερο δυνατό», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη.

Και στην πρόσφατη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «άδικο» το τέλος διανυκτέρευσης, δεσμευόμενος ότι θα μιλήσει για την κατάργησή του από το βήμα της ΔΕΘ.

Όσο για τα ισοδύναμα που πρέπει να βρεθούν, ώστε να συμφωνήσουν και οι θεσμοί με τις εξαγγελίες αυτές, στη ΝΔ σημειώνουν ότι «υπάρχουν 10 σημεία του προϋπολογισμού από όπου μπορούν να υπάρξουν εξοικονομήσεις» χωρίς να αποκλείεται ο κ. Μητσοτάκης να αναφερθεί στη ΔΕΘ συγκεκριμένα και με αριθμούς σε αυτές.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Παρασκευή

10:45πμ συνάντηση με το Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

11:30πμ συνάντηση με τον Μητροπολίτη Άνθιμο στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης

12μ συνάντηση με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

13:30μμ επίσκεψη στην εταιρεία MLS Multimedia

19:30μμ Συνάντηση με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στα γραφεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

20:00μμ σύσκεψη-συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ Helexpo

Σάββατο

10:00πμ Σύσκεψη με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

11:30πμ επίσκεψη σε περίπτερα της 81ης ΔΕΘ

20:00μμ Ομιλία στους παραγωγικούς φορείς στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο

Την Κυριακή στις 13:00μμ θα δοθεί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα