Αδιέξοδο με το ΕΣΡ - Βούτσης: Συγχωνεύσεις θα γίνουν. Κανάλια θα κλείσουν

Άκαρπη και η  δεύτερη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με θέμα το ΕΣΡ. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ψηφοφορία, δεν κατέστη δυνατό να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 4/5 που προβλέπει το Σύνταγμα για την συγκρότηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.

Την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την επιλογή των μελών του ΕΣΡ υπερψήφισαν τα 12 μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ την καταψήφισαν 7 από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή δήλωσαν "παρών" ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ανέφερε ότι :

«Δεν υπάρχει καμία δέσμευση από κανένα κυβερνητικό στέλεχος ή την κυβέρνηση εν συνόλω για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Ούτε με Έλληνα, πολλώ δε μάλλον με ξένο, Τούρκο ή οποιονδήποτε άλλο…»  διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς της Ένωσης Κεντρώων τους οποίους αναπαρήγαγε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Βούτσης άσκησε, όμως, και κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης για την άρνησή τους να συναινέσουν στη συγκρότηση ΕΣΡ που θα ανοίξει το δρόμο για τον διαγωνισμό χορήγησης τηλεοπτικών αδειών. Κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι θέλει να παγώσει τη διαδικασία φοβούμενη  επικείμενη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών. «Το τηλεοπτικό πεδίο ανοίγει και οι συγωνεύσεις θα γίνουν, σαφώς και θα υπάρξουν υφιστάμενα Κανάλια που δεν θα πάρουν άδεια… ότι θα μείνουν εργαζόμενοι χωρίς δουλειά… »

Eπιβεβαιώνει ο Τούρκος ιδιοκτήτης του TV8 τις συζητήσεις για αγορά καναλιού στην Ελλάδα

Toυρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην χώρα μας.

«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο Ali Cemal Karabudak, διευθυντής μάρκετινγκ.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στις αντιπροσωπείες Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα