Βορίδης: Εύχομαι να πέσει η κυβέρνηση και μετά εκλογές

«Εγώ δεν μπορώ να ρίξω την κυβέρνηση, δεν είμαι μέλος της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αν η κυβέρνηση πέσει, θα πέσει, γιατί κάποιο κομμάτι της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα άρει την εμπιστοσύνη του. Εάν ρωτάτε αν το εύχομαι, σας το λέω ξεκάθαρα, ναι, το εύχομαι».

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Στο ερώτημα αν ζητεί εκλογές, ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας απάντησε:

«Αύριο το πρωί. Δεν τις ζητώ, γιατί δεν μπορώ να τις επιβάλλω, ούτε μπορώ μετά από 4 μήνες να τις ζητήσω. Εχει ισχυρή εντολή με την τυπική έννοια η κυβέρνηση. Αλλά, αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία, τότε ο δρόμος είναι ένας».

«Οι εκλογές είναι μονόδρομος»

Στην επισήμανση ότι σε μία τέτοια περίπτωση, ο δρόμος δεν είναι ένας -μόνο οι εκλογές- αλλά και μία κυβέρνηση συνεργασίας από την υπάρχουσα Βουλή, ο πρώην υπουργός ανέφερε:

«Μία κυβέρνηση συνεργασίας με ποιον; Με τον κ. Φίλη, ας πούμε; Θα κάνουμε μία κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία ποια θα είναι κοινή μας ατζέντα στην παιδεία; Με τον κ. Σκουρλέτη μαζί; Ποια θα είμαι η κοινή μας ατζέντα στα θέματα των επενδύσεων; Θα κάνουμε μια κυβέρνηση με ποιον; Με τον κ. Κατρούγκαλο; Με τι κοινή ατζέντα στο ζήτημα το ασφαλιστικό;».

Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που υπάρξει απώλεια δεδηλωμένης, οι εκλογές είναι μονόδρομος, απάντησε: «Για μένα, ναι».

«Κάποιοι πόνεσαν με την εκλογή Μητσοτάκη»

Στην αναφορά πως το γεγονός ότι στην χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού υπήρξε σφοδρότατη επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, σημαίνει ότι θα έχουμε ένα «σκληρό ροκ» από εδώ και πέρα, ο ίδιος είπε:

«Σημαίνει κάποιοι πόνεσαν με την εκλογή Μητσοτάκη από τους νεοδημοκράτες και τους ανθρώπους που ψήφισαν και τον έβαλαν επικεφαλής. Μάλιστα, πόνεσαν τόσο πολύ, γιατί είδαν μια θεαματική πολιτική ανατροπή που συντελείται σήμερα».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα