Reuters: Λάθος της ομάδας υποστήριξης του Τσίπρα τα επίμαχα tweet

Ένα λάθος της ομάδας υποστήριξης του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν αυτό που έφερε χθες Αθήνα και Άγκυρα στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την τουρκική αεροπορία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, όλα ξεκίνησαν στη μέση της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες όταν ένα μήνυμα εμφανίστηκε στον λογαριασμό Twitter του Αλέξη Τσίπρα που έγραφε: "Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους". Ακολούθησαν τα υπόλοιπα επίμαχα tweet και η απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ωστόσο, ανώτατος αξιωματούχος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ανέφερε ότι τα tweet είχαν αναρτηθεί λόγω λάθους ενός εκ των εργαζομένων.

"Έγινε ένα λάθος. Ο Τσίπρας το είπε στον Νταβούτογλου (σε ιδιωτική συνάντηση) αλλά δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει δημόσιο, επομένως διεγράφησαν", είπε ο αξιωματούχος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανάρτησε μια σειρά αιχμηρών "τιτιβισμάτων" στο Twitter σχετικά με τον ελληνικό εναέριο χώρο, κάνοντας συγχρόνως σύνδεση με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.

Οι αναρτήσεις έγιναν σε συνέχεια όσων είπε ο έλληνας πρωθυπουργός κατ' ιδίαν στον τούρκο ομόλογό του.

Λίγο αργότερα τα tweets από τον αγγλόφωνο λογαριασμό του πρωθυπουργού σβήστηκαν, ήταν όμως αργά. Πρόλαβαν να γίνουν θέμα στο διαδίκτυο αλλά και σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο Αχμέντ Νταβούντογλου έδωσε απάντηση.

Λίγο μετά, κι ενώ οι πρωθυπουργικές παρατηρήσεις ξεκινούσαν να αναδημοσιεύονται στο διαδίκτυο και δη στο Twitter, τα "τιτιβίσματα" του Αλέξη Τσίπρα αφαιρέθηκαν. Όχι όμως πριν τα δει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούντογλου, ο οποίος έδωσε τη δική του απάντηση, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Νταβούντογλου "εγκάλεσε" τον Έλληνα πρωθυπουργό, γράφοντας ότι τα «σχόλια για τους πιλότους δεν συνάδουν με το πνεύμα της ημέρας».

«Αλέξη, ας εστιάσουμε στη θετική μας ατζέντα» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Νταβούτογλου.

 

Στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού αναφέρεται: "Στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα COP21, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σύντομη κατ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Στην συνομιλία τους εκτίμησαν ως θετικά τα αποτελέσματα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ΕΕ Τουρκίας, ενώ συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επικοινωνία."

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα