Σταθόπουλος: Δεν πρέπει να λιθοβολούμε τον Φίλη. Ως φοιτητής μου ήταν μετριοπαθής

Δε συμφωνώ με τις επιθέσεις και την κριτική που δέχεται ο Νίκος Φίλης, τόνισε μιλώντας στον Focus FM, o πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος.

"Προσωπικά δεν μπορώ να πάρω θέση για το αν είναι ή όχι γενοκτονία, γιατί δεν είμαι ιστορικός, αλλά δεν πρέπει να λιθοβολούμε το Νίκο Φίλη για τις απόψεις που εξέφρασε σχετικά με το θέμα. Νομικά πάντως, δεν εμπίπτει η περίπτωσή του στον αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος θα ήταν αντισυνταγματικός αν απαγόρευε την ελευθερία της έκφρασης."

Αναφορικά με την απόφαση της Βουλής που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Σταθόπολυλος δήλωσε:
"Η συγκεκριμένη απόφαση της Βουλής δεν δεσμεύει την ιστορική έρευνα και δεν αποκλείει την έκφραση ελεύθερης γνώμης. Δεν είναι δουλειά του νομοθέτη να κάνει τον ιστορικό και να πει τι έγινε στον Πόντο."

Ο κ. Σταθόπουλος, που ήταν Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, θυμάται τον τότε Νίκο Φίλη, ως φοιτητή της Νομικής:

"Ο Νίκος Φίλης ήταν ένας συνετός και μετριοπαθής συνδικαλιστής φοιτητής. Ήταν τότε ενταγμένος στο ΚΚΕ εσωτερικού. Στη σχολή ήταν και ο αδελφός του ο Δημήτρης Φίλης, ο οποίος ήταν αριστούχος, ενώ ο Νίκος δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική. Δεν θεωρώ όμως, ότι για να γίνει κάποιος υπουργός, ακόμη και Παιδείας, είναι απαραίτητο να έχει πτυχίο, άλλωστε, όλοι οι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες."

focusfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα