Βορίδης: Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω καμία πρόβλεψη

Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνω καμία πρόβλεψη, το αποφεύγω συστηματικά ήταν η απάντηση που έδωσε μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή ο βουλευτής της Ν.Δ στο ερώτημα για το πως εκτιμά ότι μπορεί να εξελιχθεί η διαπραγμάτευση, με δεδομένο και αυτό το φιλοπολεμικό κλίμα που καλλιεργείται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Και πρόσθεσε ο κ. Βορίδης: «Νομίζω ότι δεν έχει καμία σημασία και κανένα νόημα να κάνεις προβλέψεις για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με αυτή την κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι έχει πει διαψεύδεται. Κάνει μία αγωνιώδη προσπάθεια να παρουσιάσει τη διαπραγματευτική επιτυχία ως πολύ μεγάλη επιτυχία, ουσιαστικά κάνοντας μετονομασίες. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε τίποτα. Εχουν πει τα πάντα και έχουν κάνει το ακριβώς αντίθετο.

«Είπαν ότι δεν χρειάζονται λεφτά και τώρα μπαίνουν σε μία συζήτηση στην οποία είναι πολύ προφανές όχι απλώς ότι χρειάζονται λεφτά, αλλά τα χρειάζονται απελπισμένα. Είπαν δεν θέλουν παράταση του μνημονίου και πήραν μία 4μηνη παράταση. Είπαν ότι έχει τελειώσει η τρόικα και απλώς μετονόμασαν την τρόικα σε θεσμούς. Είπαν ότι δεν θα δεχθούν τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία τα δέχονται εδώ. Επομένως έχει κανένα νόημα να κάνει εκτιμήσεις κανείς; Είπαν ότι έχει τελειώσει όλο το πρόγραμμα και εν συνεχεία υπέγραψαν ότι δεν θα κάνουν μονομερείς ενέργειες. Ας αφήσουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό, να δούμε τι θα μας φέρουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα