Η Ευρώπη φώναζε Je Suis Charlie αλλά οι Γερμανοί διαμαρτύρονται για ένα σκίτσο

Όταν πριν ένα μήνα, όλη η Ευρώπη φώναζε, Je Suis Charlie, οι Γερμανοί θίγονται από ένα σκίτσο του Σόιμπε που δημοσιεύεται σε ελληνική εφημερίδα. Το σκίτσο της εφημερίδας ΑΥΓΉ, εκείνο με τον Σόιμπλε ντυμένο με στολή των Ναζί που αναφερόνταν στο Ολοκαύτωμα, προκάλεσε την οργή της Γερμανίας και την έντονη αντίδραση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Στο σκίτσο ο Γερμανός πολιτικός έλεγε "Επιμένουμε στο σαπούνι από το λίπος σας... συζητάμε για το λίπασμα από τις στάχτες σας!"

Ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού, Μάρτιν Ζέγκερ, δήλωσε στο Ρόιτερς, αηδιασμένος από το σκίτσο και συμπλήρωσε. "Πάντα προκρίνω το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου, αλλά σε προσωπικό επίπεδο βρίσκω το σκίτσο προσβλητικό και ο σκιτσογράφος θα έπρεπε να ντρέπεται".

Την  προκάλεσε σκίτσο της Αυγής, στο οποίο ο Β. Σόιμπλε παρουσιάζεται ντυμένος με στρατιωτική στολή των ναζί και αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα.
Το σκίτσο δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο πίσω φύλλο της Αυγής.

Ο ίδιος σκιτσογραφος της Αυγής, ο Τάσος Αναστασίου, έχει  αδυναμία στον Σόιμπλε

Σε επόμενο φύλλο εμφανίζεται ο Σόιμπλε με την ίδια στολή να λέει "Γι' αυτές τις ρημάδες τι αποζημιώσεις, είπα στην Άνγκελα να φανούμε μεγαλόψυχοι και να μην τις διεκδικήσουμε! Χάρισμά σας"

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα