Τουρκική κορβέτα έφτασε μέχρι την Κύθνο

Σε ελληνικά χωρικά ύδατα, στο στενό Καφηρέα, εισήλθε στις 3.00 η τουρκική κορβέτα “Βuyukada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού. Το τουρκικό σκάφος, κινούμενο στη συνέχεια με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου.

Λίγες ώρες μετά από τις πρώτες δηλώσεις του νέου Υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκου Δένδια περί “ξίφους” που κρατά η Ελλάδα και μόλις λίγα 24ωρα μετά από την επαφή Ερντογάν - Αβραμόπουλου η Τουρκία, όπως αναφέρει το onalert, προχωρά σε μία ακόμη σοβαρή πρόκληση.

Μέσα στη νύχτα κορβέτα της έφθασε μέχρι τον Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενο με νότια και νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ Κέας και Κύθνου, πριν κατευθυνθεί και πάλι σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθ' όλη τη διάρκεια του πλου του.

Μιλώντας στον Αnt1 o νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδιας έκανε λόγο για αναμενόμενη κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας.

«Οταν αναλαμβάνει ένας νέος υπουργός Άμυνας η τουρκική πλευρά προσπαθεί να δείξει ό,τι προσπαθεί να δείξει, καταλαβαίνουμε όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: «Η τουρκική κορβέτα “Βuyukada”, προερχόμενη από τον Kόλπο Ξηρού, εισήλθε την 4 Νοε (03:00) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα στενά Καφηρέα. Στη συνέχεια κινούμενη με Νότια και Νοτιοδυτική πορεία διήλθε μεταξύ ν.Κέας και ν.Κύθνου.Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα