Γιάννης Μπουτάρης: Θα είμαι και πάλι δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την πεποίθηση ότι θα κερδίσει και τις δημοτικές εκλογές του 2014 και θα επανεκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προοδευτική διέξοδο από την κρίση.

«θα κατέβουμε και θα τους πάρουμε το κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά κι επιτέθηκε εναντίον της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο και του επικεφαλής της Κώστα Γκιουλέκα. «Δεν μπορεί να είναι υφυπουργός Παιδείας και ταυτόχρονα αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο», είπε και κατηγόρησε τον κ. Γκιουλέκα και την παράταξη του για ανικανότητα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε ιδιωτική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και όπως ο ίδιος είπε του ζήτησε να «βάλει χέρι» στον κ. Γκιουλέκα. «Εγώ είμαι με το κουβέρνο», ανέφερε ότι είπε στον κ. Σαμαρά ο κ. Μπουτάρης και του ζήτησε να ικανοποιήσει αιτήματα του σχετικά με το λιμάνι και άλλα ζητήματα της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε το υπουργείο Πολιτισμού ότι «κοροϊδεύει» στο θέμα των αρχαίων στο σταθμό του Μετρό στη Βενιζέλου και δήλωσε πως ο Δήμος δεν πρόκειται να αποσύρει την προσφυγή που έχει κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αν δεν μπουν οι υπογραφές στη δέσμευση ότι τα αρχαία θα επιστρέψουν στον τόπο που βρέθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα