Αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Ο συλληφθείς οδηγείται αυτή την ώρα στον εισαγγελέα
Χειροπέδες σε αντιδήμαρχο για εκβίαση και δωροδοκία
Διαβάστε ακόμα

Μητσοτάκης - posokanei.gov.gr: Πώς λειτουργεί η νέα πλατφόρμα σύγκρισης τιμών που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός
Στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος...

Εκρηκτική αντιπαράθεση Λατινοπούλου - Παϊτέρη: «Μοιάζετε για γύφτισσα» – «Από γύφτο δεν περίμενα τίποτα καλύτερο»
Η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της Αφροδίτης Λατινοπούλου και του Βασίλη...

Νέοι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία της κυβέρνησης – Η ανακοίνωση του Μαξίμου
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της διοικητικής λειτουργίας και της αποτελεσματικής...

Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο και επέστρεψε σπίτι του μετά τη ρήξη ανευρύσματος
Εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης πήρε το μεσημέρι της Κυριακής,...