Μόντι: "Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί"

«Με την Ελλάδα ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τα χρονικά όρια που ετέθησαν», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου, στο Μιλάνο, με θέμα την Ευρώπη και τη Δημοκρατία.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, απαιτήθηκε, μέσα σε τρία χρόνια, μια επανάσταση ηθική, νομική, κοινωνική, όπως και η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Πρόκειται, όμως, για μια επανάσταση που χρειαζόταν μια γενιά», επισήμανε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

«Απαιτήθηκαν», υπογράμμισε, «υπερβολικά πολλά πράγματα, δεν επιτεύχθηκε ο στόχος και κατά συνέπεια κατέστη αναγκαία επίδειξη ανοχής, σε ό,τι αφορά μία παράταση χρόνου», αναφερόμενος στη διετή επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, που έχουν εγκρίνει αλλά δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα επισήμως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Τέλος, ο κ. Μόντι τόνισε ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει και άλλες προσπάθειες, και τα όσα έκανε είναι αποτέλεσμα του καλύτερου προϊόντος που εξάγει η Γερμανία, δηλαδή του ευρώ και της κουλτούρας της σταθερότητας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Πολιτική

Star.gr
Σχολιάστε το άρθρο: