Τέλος τα κινητά από τους ειδικούς συμβούλους

Ο κ. Αντώνης Μανιτάκης με απόφασή του ανακαλεί τη χορήγηση κινητών τηλεφώνων σε ειδικούς συμβούλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο λόγος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, είναι «η μείωση του κόστους των επικοινωνιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντώντας στην ερώτηση του κ. Ανδρέα Ψυχάρη είχε δηλώσει άγνοια για το συνολικό αριθμό συνδέσεων κινητών τηλεφώνων που έχουν διατεθεί στα υπουργεία και σε υπαλλήλους τους και το κόστος τους σε ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι με εγκύκλιο που είχε εκδοθεί επί υπουργίας κ. Γιάννη Ραγκούση όλα τα υπουργεία θα έπρεπε να έχουν υποβάλει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατάλογο με το συνολικό κόστος χρήσης των κινητών που διαθέτουν μέχρι τις 25 Νοεμβρίου του 2010, ο κ. Μανιτάκης είχε δηλώσει άγνοια για οτιδήποτε άλλο εκτός από τα κινητά τηλέφωνα που έχει το προσωπικό του επιτελείο.

Σύμφωνα με την απάντησή του, τηλέφωνα με απεριόριστο χρηματικό ποσό κλήσεων έχουν ο υπουργός, ο υφυπουργός, ο γενικός γραμματέας και ο ειδικός γραμματέας. Με ανώτατο όριο 65 ευρώ ο ειδικός σύμβουλος, το γραφείο Τύπου του υπουργού, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού, μετακλητός υπάλληλος του υφυπουργού, ο οδηγός και ένα άτομο της ασφαλείας του υπουργού. Πάντως ο λογαριασμός του κ. Μανιτάκη για τον Αύγουστο ήταν 149 ευρώ, του υφυπουργού κ. Μανούσου Βολουδάκη 256 ευρώ και του ειδικού γραμματέα 188 ευρώ.