Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Φυσικής

Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το ερώτημα του μαθήματος της Φυσικής κατεύθυνσης στις πανελλαδικές εξετάσεις ο Συνασπισμού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η Δημόσια Παιδεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση. Όπως τονίζει ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς πρόθεσή του είναι η κατάργηση των γενικών εξετάσεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τα θέματα του μαθήματος της Φυσικής κατεύθυνσης στις πανελλαδικές εξετάσεις, το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού επισημαίνει τα εξής.

Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκαν οι αδυναμίες, οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες μιας ψυχοφθόρας διαδικασίας, που κάθε χρόνο ταλαιπωρεί τη μαθητική νεολαία και εξαντλεί οικονομικά την ελληνική οικογένεια. Ειδικότερα σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων του μνημονίου οδήγησαν τη Δημόσια Παιδεία σε πλήρη κατάρρευση, τα φαινόμενα αυτά παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις

Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς από καιρό έχει καταθέσει την πρότασή του για μια συνολική, ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Πρόταση που έχει ως επίκεντρο την ανασυγκρότηση συνολικά του Λυκείου ως αυτόνομης μορφωτικής βαθμίδας, την κατάργηση των γενικών εξετάσεων και τη μετακίνηση προς την ανοιχτή πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Αυτή την πρότασή μας σκοπεύουμε να επανακαταθέσουμε στο πλαίσιο ενός διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα και ολόκληρη την κοινωνία και μετά τις εκλογές, θέτοντας ως στόχο μια σύγχρονη, ποιοτικά αναβαθμισμένη, δημόσια εκπαίδευση, που θα παρέχεται δωρεάν σε κάθε παιδί και νέο/νέα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Μια ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι εφικτή τώρα!

Ο δρόμος μπορεί να ανοίξει στις εκλογές της 17 Ιουνίου. Το πρώτο βήμα ήδη έγινε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ