Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου – Παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή

❤️ Αυτό το άρθρο άρεσε σε 281 άτομα
Βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου – Παραμένουν υψηλές οι θερμοκρασίες για την εποχή

Αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, αλλά και θερμοκρασίες που θα παραμείνουν σε σχετικά υψηλά επίπεδα για την εποχή.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Κεντρική και Δυτική Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο έως το μεσημέρι, ενώ το απόγευμα οι βροχές θα επεκταθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι αυξημένες στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

Θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 20°C,
  • στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 11 έως 22°C,
  • στη Θεσσαλία από 12 έως 24°C,
  • στην Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο από 13 έως 22°C,
  • στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 22°C,
  • στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 22°C,
  • στις Κυκλάδες από 18 έως 23°C,
  • στα Δωδεκάνησα από 15 έως 25°C,
  • και στην Κρήτη έως 27°C.

 Άνεμοι
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Αττική: Νεφώσεις με πρόσκαιρες, τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2-4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 18 έως 22°C. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι ελαφρώς αυξημένες.

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές, παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, έως 3 μποφόρ, και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα φτάσει τους 21°C.
Παρά τις τοπικές καταιγίδες, ο καιρός θα διατηρηθεί ήπιος για την εποχή, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα του Οκτωβρίου.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Ζέστη έως 32 βαθμούς, αλλά με ανατροπή τη Δευτέρα – Ήπια η 28η Οκτωβρίου, «σύμμαχος» για τις παρελάσεις

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα