Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με εκρηκτικό κοκτέιλ σκόνης και ζέστης

Καιρός: Αποπνικτική ατμόσφαιρα με εκρηκτικό κοκτέιλ σκόνης και ζέστης

Υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης εντοπίζονται στην Αττική, "πνίγεται" η Κρήτη, «σκεπασμένη» η Πελοπόννησος.

Η νέα εισβολή της αφρικανικής σκόνης άπλωσε αποπνικτικό πέπλο πάνω από τη χώρα, προκαλώντας δυσφορία σε αρκετούς πολίτες.

Η εικόνα από ψηλά αποκαλυπτική. Η Αττική για άλλη μία φορά έχει εξαφανιστεί.

Το «κύμα» της αφρικανικής σκόνης από νωρίς το πρωί έχει σκεπάσει ολόκληρο τον Αττικό ουρανό. Από τον λόφο του Λυκαβηττού με δυσκολία μπορεί κανείς τα νότια προάστια ενώ η θάλασσα χάνεται μέσα στο νέφος της σκόνης.

Το Σύνταγμα θυμίζει για άλλη μία φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο κεντρικό σημείο πόλης αφρικανικής ηπείρου.

Ιατρικές συστάσεις για την αφρικανική σκόνη

Οι υψηλές ποσότητες αφρικανικής σκόνης έκανε αρκετούς πολίτες να επιστρατεύσουν για άλλη μία φορά τις μάσκες υψηλής προστασίας.

Αφρικανική σκόνη, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία δημιουργούν ένα εκρηκτικό δείγμα. Με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας συστήνεται σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές πόρτες και παράθυρα.

Μέχρι την Τετάρτη το «εκρηκτικό» κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών

Ως και την Τετάρτη, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θα επικρατήσουν οι ίδιες καιρικές συνθήκες με αυξημένες θερμοκρασίες για την εποχή και σκόνη από την Αφρική. Αυξημένη θα είναι η ποσότητα σκόνης κυρίως στα δυτικά και στα νότια.

Μάλιστα, κατά διαστήματα αναμένοντα αραιές νεφώσεις και τοπικές λασποβροχές. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία ανεβαίνει με τη ζέστη να κορυφώνεται από τη Δευτέρα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα