Επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης στα όρια του καύσωνα

Επικίνδυνο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και ζέστης στα όρια του καύσωνα

Από σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί αφρικανική σκόνη στη χώρα, αλλά αρχικά σε μικρές ποσότητες, οι οποίες μέσα στο σαββατοκύριακο θα αυξηθούν.
Πυκνή συννεφιά και τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν από τη Στερεά και βορειότερα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία, και από το μεσημέρι και στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο. Βροχές οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Αν και θα είναι μικρής έντασης, στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Από τη Στερεά Ελλάδα και νοτιότερα προβλέπονται νεφώσεις, αλλά και με διαστήματα με ηλιοφάνεια, και περισσότερο ήλιο στο νότιο Αιγαίο, σε Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Η θερμοκρασία σε άνοδο στα δυτικά και νότια, θα φτάσει τους 30 βαθμούς. Έως 22 στα βόρεια, και 23-26 στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις πολύ ισχυροί ως 5-7 μποφόρ. Στο Αιγαίο ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3-5, πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα και 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, που κατά διαστήματα θα είναι πυκνή, με πιθανότητα να ψιχαλίζει ή να βρέχει λίγο τοπικά μέχρι το μεσημέρι. Γρήγορα το ψιλόβροχο θα περιοριστεί στα βόρεια και θα σταματήσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-26 βαθμούς, και οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με αυξημένες νεφώσεις, βροχές και το μεσημέρι καταιγίδες, αλλά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-21 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών
Την Παρασκευή, συννεφιά αναμένεται στα κεντρικά και νότια, με περισσότερο ήλιο στα δυτικά και βόρεια συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, αλλά η αφρικανική σκόνη θα επηρεάσει με λίγο μεγαλύτερες ποσότητες τη δυτική και νότια χώρα. Η θερμοκρασία σε άνοδο με τις μέγιστες τιμές να πλησιάζουν τους 25-28 βαθμούς στα βόρεια και κεντρικά, αλλά η ζέστη θα γίνει αισθητή στις υπόλοιπες περιοχές νοτιότερα, όπου θα αγγίξουν τους 32 και έως 36 στην Κρήτη. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα παραμείνουν πολύ ισχυροί νοτιάδες έως και 7, το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο θα είναι μια ζεστή μέρα, η πιο ζεστή μέχρι στιγμής, με αυξημένες ποσότητες αφρικανικής σκόνης. Η συννεφιά δεν θα αφήσει τη θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 30-32 στα ηπειρωτικά, αλλά στην Κρήτη θα αγγίξει και πάλι τους 36 βαθμούς. Βόρειοι οι άνεμοι στο Αιγαίο 3-5 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα