Καιρός: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει ζέστη… διαρκείας – Σε ποιες περιοχές και πότε έρχονται 35άρια

Καιρός: Υποτροπικός αεροχείμαρρος φέρνει ζέστη… διαρκείας – Σε ποιες περιοχές και πότε έρχονται 35άρια

Ζέστη με διάρκεια και αφρικανική σκόνη φέρνει ο υποτροπικός αεροχείμαρρος στη χώρα μας. Μπορεί για την ώρα ο καιρός να είναι άστατος, ωστόσο τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα βρεθεί πάνω από τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια, «η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας».

Όπως αναφέρει ο ίδιος, «το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο (18/5) και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη, η Βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αργολίδα ,τα  Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς, ενώ στην Θεσσαλονίκη τους 27.

Δείτε την ανάρτηση Τσατραφύλλια

 
 

 

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-05-2024
Στη Θράκη, τη Μακεδονία και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά, κεντρικά και νότια και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16-05-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια και τα κεντρικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-05-2024
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ και μόνο στη βορειοανατολική χώρα θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα οι άνεμοι θα εξασθενήσουν σε όλη τη χώρα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-05-2024
Γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα