Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα με βροχές και καταιγίδες – Πτώση της θερμοκρασίας – Πότε βελτιώνεται ο καιρός

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές τις βόρειας Αφρικής θα κινηθεί προς τη χώρα μας με αποτέλεσμα, κυρίως αύριο Πέμπτη (09/05) μέχρι και το Σάββατο (11/05) να επικρατήσουν άστατες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η θερμοκρασία θα πέσει και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ θα φτάσει στην Ελλάδα και σκόνη από την Αφρική σε μικρότερη ποσότητα όμως, σε σχέση με τα έντονα επεισόδια σκόνης που ζήσαμε πριν το Πάσχα.

 Σήμερα ο καιρός θα είναι σύμμαχος για όσους εκδρομείς επέλεξαν να μην επιστρέψουν χθες και προχθές προκειμένου να γλυτώσουν την κίνηση. Λίγες αραιές συννεφιές θα κάνουν την εμφάνισή τους, οι οποίες όσο φτάνουμε προς το βράδυ θα γίνονται πιο πυκνές, με αποτέλεσμα στα δυτικά και βόρεια τμήματα να σημειωθούν βροχές, ακόμη και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλές τιμές 28 με 30 βαθμούς.

Αύριο Πέμπτη (09/05) θα αρχίσει να μας απασχολεί το κύμα κακοκαιρίας που θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα. Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος δεν είναι συνηθισμένο μέσα στο Μάιο τέτοια βαρομετρικά να επηρεάζουν τα νότια τμήματα της χώρας μας.

Την Παρασκευή (10/05) το καιρικό μοτίβο θα είναι αντίστοιχο. Θα υπάρξει βελτίωση στα δυτικά, ενώ στα ανατολικά και νότια της χώρας θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα έξι ακόμα και επτά μποφόρ μέσα στο Αιγαίο.

Το Σάββατο (11/05) το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να περιορίζεται. Μόνο στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα σημειώνονται κάποιες βροχές και καταιγίδες, με τον βοριά να κυριαρχεί μέσα στο Αιγαίο.

Την Κυριακή (12/05) ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια μικρή αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα