Βάφτηκε κίτρινος ο αττικός ουρανός: Ακόμα λίγες ώρες με σκόνη - «Κλειδώνει» ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα

Βάφτηκε κίτρινος ο αττικός ουρανός: Ακόμα λίγες ώρες με σκόνη - «Κλειδώνει» ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα

Δυστοπικό το τοπίο στην Αττική σήμερα, με τον φωτογραφικό φακό του Intime να απαθανατίζει το πέπλο σκόνης που έχει καλύψει από νωρίς το πρωί την πρωτεύουσα. Σε κιτρινο-πορτοκαλί αποχρώσεις «βάφτηκε» ο αττικός ουρανός, με τους τουρίστες και τους επισκέπτες της Αθήνας να μην μπορούν να απολαύσουν το γαλάζιο της Ελλάδος.

Η αφρικανική σκόνη που έφτασε από χθες στην Ελλάδα έφερε μαζί της λασποβροχές, ενώ σε συνδυασμό με τους καταβατικούς νοτιάδες εκτόξευσε τον υδράργυρο στους 32 βαθμούς στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

 Σε νεότερη πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, κ. Θοδωρή Κολυδά, η αφρικανική σκόνη θα μας συνοδεύσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης, με την κορύφωση του φαινομένου να αναμένεται σήμερα, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης.

Για τις επόμενες ημέρες και μέχρι το Σάββατο, θα επικρατήσουν Δ-ΒΔ άνεμοι, οπότε και η σκόνη δεν θα μπορέσει να μας «επισκεφτεί». 

 

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα
Φαίνεται πως τα νέα για τον καιρό της Μεγάλης Εβδομάδας δεν είναι και τόσο θετικά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα υπάρξουν κάποιες κακοκαιρίες με βροχές.

 
«Μέχρι και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός θα είναι καλός, ενώ στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα έρθουν διαταραχές, για να πάμε σε πιο άστατο καιρικό μοτίβο που πολύ πιθανόν να μας συνοδεύσει μέχρι και το Πάσχα», σημείωσε στη σημερινή του πρόγνωση.

 
Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος ανέφερε για την εξέλιξη του καιρού πως μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς. 
Από τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ότι η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάνει τους 26 με 28 βαθμούς.

Παράλληλα, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, τόνισε πως δεν αποκλείονται οι βροχές.

«Τις βροχές δεν τις αποκλείουμε, θα έχουμε τον γνωστό πασχαλιάτικο καιρό που είναι άστατος. Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορεί να έχουμε βροχές, την Κυριακή ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να έχουμε βροχούλες. Θα έχουμε έναν παραδοσιακό καιρό το Πάσχα όπως όλα τα χρόνια, δεν φαίνεται κάτι ακραίο», είπε

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα