Αφρικανική σκόνη: Ποιες περιοχές δεν θα ανασάνουν μέχρι την Πρωταπριλιά

Αφρικανική σκόνη: Ποιες περιοχές δεν θα ανασάνουν μέχρι την Πρωταπριλιά

Την πορεία της αφρικανικής σκόνης και τα επίπεδα των σωματιδίων καταγράφουν στους χάρτες πρόγνωσης του meteo.gr και του windy.com.

Όπως φαίνεται ο ουρανός θα καθαρίσει από την αφρικανική σκόνη μόνο για λίγες ημέρες και όχι σε όλες της περιοχές της Ελλάδας. Το σύννεφο θα παραμείνει στα ανατολικά και την Κρήτη, ενώ ένα νέο κύμα σκόνης αναμένεται από την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Μάλιστα ο ουρανός της Κρήτης, σύμφωνα με τους χάρτες πρόβλεψης, δεν φαίνεται να καθαρίζει σε καμία από τις επόμενες ημέρες, αλλά παραμένει κάτω από το σύννεφο μέχρι την άφιξη και του νέου κύματος.

Σημειώνεται πως η μεταφορά σκόνης θα συνοδευτεί και από ένα νέο κύμα ζέστης, εντονότερης από αυτή που είχαμε στην τρέχουσα εβδομάδα, γεγονός καθιστά την ατμόσφαιρα πιο αποπνικτική.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε επίσης πως η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα θα βελτιωθεί την Παρασκευή και το Σάββατο, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και μέσα στην Κυριακή και κυρίως στις αρχές της άλλης εβδομάδας ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης θα επηρεάσει τη χώρα.

Το meteo και η μετεωρολογική πλατφόρμα windy καταγράφουν την κίνηση της αφρικανικής σκόνης:

Όπως φαίνεται από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, το σύννεφο σκόνης κινείται προς τα ανατολικά, παραμένοντας ωστόσο σταθερά, όπως προαναφέρθηκε, πάνω από την Κρήτη.

Σταδιακά από την Κυριακή κάνει την εμφάνισή του το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης, το οποίο θα καλύψει σταδιακά τις πρώτες ημέρες του Απρίλη ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Πηγή: .ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα